İki ülkeden Türkiye'ye karşı güç birliği anlaşması

Eski Rusya Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Aleksandr Luzan, Rusya ve Ermenistan'ın Kafkasya'da Türkiye'nin Su-24 uçağını vurmasının ardından hava sınırlarını güçlendirme sebebiyle hava savunma sistemlerini birleştirdiklerini açıkladı.

İki ülkeden Türkiye'ye karşı güç birliği anlaşması

Rusya Federasyonu eski Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Aleksandr Luzan, Türkiye'nin Su-24 uçağını vurmasının ardından, Rusya ve Ermenistan'ın Kafkasya'da hava sınırlarını güçlendirme amacıyla hava savunma sistemlerini birleştirdiklerini açıkladı.

Luzan, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Bana göre, bu karar Türkiye'de yaşanan olaylarla ilgili. Bugün havacılık askeri alanda en önemli rolü oynuyor. Türkiye NATO üyesi ve Türkiye topraklarında sadece kendi uçakları yer almıyor, hava üslerini ABD Hava Kuvvetleri de kullanıyor. Hava sınırını güçlendirecek daha ciddi sistem gerek bunun için de güçleri birleştirmek gerekiyor" dedi.

Rusya ile Ermenistan arasında Ortak Hava Savunma Sistemi kurulmasının, iki ülkenin coğrafi konumu sebebiyle ciddi zorluklar içerdiğini belirten Luzan, "İki ülkenin ortasında Gürcistan yer alıyor. Fakat hava savunma sisteminin ortak yönetimi bile bir başarıdır. Ayrıca Ermenistan'da bizim askeri üssümüz bulunuyor. Onu da diğer ülkelerin uçaklarından korumamız gerek" dedi. Luzan, Moskova ve Erivan'ın ortak hava savunma sistemi kurmasının eski BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerinin ortak hava savunma sistemini kurmak için bir adım olduğunu belirtti. Rusya şu anda Kırgızistan ve Tacikistan ile de ortak hava savunma sistemi kurma konusu üzerinde çalışıyor. Kazakistan ile hava savunma sistemi kurmaya ilişkin sözleşme 2013 yılında imzalanmış,  aynı şekilde Rusya ile Belarus da bu konu da anlaşma sağladıklarını açıklamıştı.

<< Önceki Haber İki ülkeden Türkiye'ye karşı güç birliği anlaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER