İkili arasındaki iplerin koptuğu an

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ağustos 31 2018
24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası CHP'de başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla boyutlandı. Kılıçdaroğlu'nun İnce'den seçim günü rahatsız olmaya başladığı, bir süre önce aldığı görevi bırakma kararından 2 Temmuz'da vazgeçtiği ileri sürüldü.
Milliyet'ten Şevket Yaman'ın kulislere dayandırdığı haberine göre, Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’dan bir süre önce, parlamento seçimlerinde başarı sağlanamaması durumunda görevi bırakmayı planladı.

Kılıçdaroğlu’nun, seçim gecesi istifasını masasında tuttuğu, parti tabanında karşılığının olması nedeniyle İnce’nin genel başkanlığına sıcak baktığı, kurultayda İnce’yi tek aday olarak önermeyi düşündüğü belirtildi. Görüşünü son ana kadar koruyan Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye yönelik ilk rahatsızlığının seçim günü başladığı belirtildi.

Parti kaynakları, seçim sabahı, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bir genel başkan yardımcısının İnce’yi seçimlerle ilgili planlama yapmak için partiye davet ettiğini ancak İnce’nin bunu kabul etmediğini ileri sürdü.

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından İnce’den açıklama yapmasının istendiği ancak bunun da kabul görmediği iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi yaşanan iletişim sorunu ve İnce’nin kendisiyle konuşmadan 25 Haziran’da parti genel merkezinde açıklama yapma kararından rahatsızlık duyduğu belirtildi.

İnce’nin 25 Haziran’daki “Bana ‘yürü önümüzden’ derlerse, yürümeye hazırım” çıkışı ile daha sonraki tutumunu da onaylamadığı aktarılan Kılıçdaroğlu’nun, 2 Temmuz’da İnce ile bir araya geldiği yemek sonrasında ise görevi bırakma düşüncesinden tamamen vazgeçtiği öğrenildi.

İnce’nin, yemekte konuşulanları açıklamasını tepkiyle karşılayan Kılıçdaroğlu’nun bu konuda yakın çevresine, “Kendisini bu süreçte iyi tanıdım. Genel başkan olursa parti biter” dediği aktarıldı. 

CHP'Lİ TÜZÜN: BANA SÖYLEMEDİ

Kılıçdaroğlu’nun, İnce hakkındaki görüşlerini CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e de anlattığını söylediği yansımıştı.
Milliyet’e konuşan Tüzün, Kı

Bu haberler de ilginizi çekebilir