İkinci dalga fena vurdu... Bu kez ucuz kredi de kurtarmayacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 25 2020
Corona virüsünün ilk dalgasında devlet vatandaşa ve işletmelere ucuz faizle kredi vererek süreci yönetmeye çalışmıştı. İkinci dalga daha sert geldi ve ülkede kredi faizleri yükseldi. Esnafa göre yeni kredi paketleri soruna çözüm olmayacak çünkü daha eski kredilerin borçları duruyor.
Corona virüsünde ikinci dalga Türkiye'yi kasıp kavuruyor. Tüm ülkeler ilk dalgada vatandaşlarına çeşitli destek paketleri açıklarken gelişmiş ülkelerin yaptıkları doğrudan nakit yardımları dikkat çekmişti. Türkiye ekonomisi vatandaşa doğrudan nakit yardımı yapacak kadar güçlü olmadığı için halka uygun faizlerle kredi verilmişti. Bu kredilerin ve esnafın ertelenen borçlarının ödeme tarihleri ise geldi çattı.
Corona virüsünün ikinci dalgasında yine hafta sonu sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başlanırken esnaf yeni destekler bekliyor. Geçen hafta faizlerin yükselmesiyle birlikte esnafın bu kış dönemi için uygun faizlerle yeniden kredi alıp alamayacağı bilinmiyor. Sözcü Gazetesi muhabirleri yurdun dört bir yanındaki esnaf odaları ile görüşerek corona virüsünün ikinci dalgasında neler olduğunu anlamaya çalıştı.
"YENİ KREDİ ÇEKME İMKANIMIZ YOK"
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birligˆi Bas¸kanı Hacı Eyüp Güler Merkez Bankası'nın faizleri artırmasının bir anlamı olmadığını çünkü esnafın yeni kredi çekecek durumunun bulunmadığını anlattı. Samsun'da pek çok esnafın kredi kartı çek ve senetlerini ödeyemediği için kara listeye girdiğini anlatan Güler, "Esnaf siftah yapmadan du¨kkan kapatıyor" dedi.
"NAKİT BİTTİ"
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz şirketlerin ilk dalgada nakitlerini tükettiğini anlatırken faiz oranı düşük uzun vadeli kredi beklentisi içinde olduklarını söyledi. İflasların kapıda olduğunun altını çizen Yılmaz oda olarak düzenledikleri “Pandemi Sürecinin İşletmelere Etkisi” anketinden firmaların %78'i yurt içinde yeni sipariş almadıklarını, %13'ü siparişlerin normal seyrinde devam ettiğini, %100'ü ise yurt d
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!8.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'9.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


