İkinci Dünya Savaşı'nı gören yerleşik Alman 87. yaş gününü kutladı


İkinci Dünya Savaşı'nı gören ve 8 yıldır Antalya Manavgat'ta yerleşik yaşayan Alman Herrmann Link, 87'nci yaş gününü pasta keserek kutladı.

Manavgat Güney Entegrasyon Derneği (GEMDER), yerleşik Alman Herrmann Link için, Linda Otel'de doğum günü partisi düzenledi. GEMDER üyesi yerleşik yabancılar, doğum günü pastasını kestikten sonra, Herrmann Link'in doğum gününü kutladı.

Sekiz yıldır Manavgat'ta yaşamaktan çok mutlu olduğunu belirten Link, kendisinden bir yaş büyük ağabeyinin de hayatta olduğunu söyledi. 87 yıl önce Bayern'in Weibenburg şehrinde dünyaya geldiğini, ailesinin kendine ait döşemecilik atölyesinde çok küçük yaştan itibaren çalışmaya başladığını anlatan Link, "İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra tarım ekipmanları tamirciliğini öğrendim. Daha sonra 30 yıl postane ve belediye yönetiminde kamu hizmetinde çalıştım. 1991 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra 25 yıldır dünyanın pek çok ülkesini gezdim. Son 8 yıldır Manavgat'ta yerleşik yaşıyorum. Kışın benim gibi Almanların yaşaması için Manavgat çok ideal bir yer." ifadesini kullandı.

Manavgat'tan önce Brezilya, Meksika, Tunus, Havai, Namibya, İsrail, Tonga, Malavi, Kenya ve birçok Avrupa ülkesine seyahat ettiği ve oralarda yaşadığını kaydeden Link, Manavgat'ın ılıman havası ve doğal güzelliğinin 8 yıldır Türkiye'de yaşamaya sevk ettiğini, turizm şehrinde yaşamaktan mutlu olduğunu kaydetti.

GEMDER Başkanı Güngör Karaca ise yerleşik yabancıların her zaman yanlarında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi. Karaca, "Onların sorunlarının giderilmesinde ve sorunlarının ilgili mercilere iletilmesinde her zaman tutan eli, gören gözü ve duyan kulağı olduk ve olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İkinci Dünya Savaşı'nı gören yerleşik Alman 87. yaş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER