İkinci el otomobilde bahar havası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 10 2016
Havaların ısınmasıyla birlikte ikinci el oto pazarı da hareketlendi. 2016 model araçların satışa çıkmasıyla araba fiyatları artarken, tatil için hazırlık yapanlar ikinci el araçlara yöneldi. En fazla yerli ve C sınıfı araçlar tercih ediliyor.
Video: Arşiv
Sıfır otomobillerdeki cazip kampanyalar nedeniyle bir süredir durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasında baharın gelmesiyle hareketlilik başladı. İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) Satış Direktörü Cevat Kabataş, ikinci el araçların çok daha avantajlı hale geldiğini ve nisan satışlarının geçen aya göre yüzde 10 arttığını söyledi. 2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatların yüksek olduğunu belirten Kabataş, “Bunu gören vatandaşlar yoğun bir şekilde ikinci el araç alımına başladı. İkinci el satışlarında resmen bahar şenliği yaşıyoruz.” dedi. Uzmanlar, ikinci el araç piyasasının önümüzdeki aylarda daha da hareketleneceğini belirtiyor.
İkinci el oto satışları hava sıcaklıklarının artması ve tatil döneminin yaklaşmasıyla hareketlenmeye başladı. Yaza gelinirken araçlarını değiştirmek isteyen tüketiciler, ikinci eldeki fırsatları kaçırmıyor. Sıfır araçlarda yüksek fiyatlar yerine aynı araçların düşük kilometreli olanlarını daha uygun fiyatlara almak isteyenler, ikinci el araçlara yöneliyor. İstanbul Park Oto Pazarı Satış Direktörü Cevat Kabataş, özellikle yaz aylarında vatandaşların tatile gitmek için araç arayışına gittiklerini söyledi. Yaz aylarına yaklaşılmasıyla ikinci el otomobil talebinin arttığını ve en fazla yerli üretilen araçların tercih edildiğini ifade eden Kabataş, şu bilgileri verdi: “Özellikle satın alınan ikinci el otomobillerde az yakan ve otomatik bir özelliğe sahip olması aranıyor. Bunun yanında Türkiye’de ortalama gelir seviyesine bağlı olarak C segmenti araçlar ve özellikle Sedan grubu araçlar daha çok tercih ediliyor. C segmenti araçlar alıcılara hem fiyat hem de ödeme avantajı sağlıyor. Diğer yandan ikinci el satışları çok daha hızlı ve değer kayıpları çok daha az. Ayrıca yedek parça ve servis ücretlerinin daha düşük maliyetli olması da alıcıları yerli üretim araçlara yönlendiriyor. Dolayısıyla tüm bu artılar üst üste konulduğunda tercih yerli ve C segmenti araçlardan yana oluyor.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?8.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı9.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı10.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...


