İkinci terör operasyonu! İşte operasyonun bilançosu

Sabah saatlerinde bazı illerde çok sayıda adrese operasyon düzenledi

İkinci terör operasyonu! İşte operasyonun bilançosu

Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon bugün de devam ediyor. Bugün bir çok ilde terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda çok sayıda gözaltı var. Operasyonlarla ilgili son bilgileri Başbakan Ahmet Davutoğlu kamuoyuyla paylaştı. Davutoğlu, dün başlayan ve gece de 22 ilde devam eden operasyonlarda toplam 590 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
ANKARA
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde önceden belirlenen birçok adrese baskın yaptı. Adreslerde arama yapılırken, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Emniyete getirilen zanlılar, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Gazi Mustafa Kemal Hastanesi’ne, ardından tekrar emniyete götürüldü. Operasyonun içeriği ile ilgili bilgi verilmedi.

Başkent’te dün de terör kapsamında operasyon yapılmış, 14 zanlı gözaltına alınmıştı.

Beyoğlu'nda terör operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Beyoğlu'nda sabah saatlerinde bir çok adrese helikopter destekli operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Operasyon Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi'nde bulunan bir apartmana yapılan baskında bir kişi göz altına alınırken, polis ekiplerinin diğer adreslerdeki aramalarının devam ettiğini öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

 Adıyaman'da terör örgütüne yönelik operasyon
Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. KONYA

Konya'da merkezli Ankara ve Manisa'da polis tarafından terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri,  bugün şafak vakti terör örgütü IŞİD'e yönelik Konya merkezli Ankara ve Manisa'da eş zamanlı operas düzenledi. Operasyonda çok sayıda gözaltı var. TUNCELİ’DE OPERASYON: ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Tunceli’de sabahın erken saatlerinde polis tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon Tunceli’ye de sıçradı. Operasyon kapsamında PKK’nın gençlik yapılanması YDH/H üyesi olduğu ileri sürülen çok sayıda kişinin evine sabahın erken saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi. Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile özel harekat polislerinin katıldığı eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskınlarda bazı dokümanlara da el kondu. Devam eden operasyonlarda gözaltına alınanlar Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
İzmir'de terör örgütü operasyonu
İzmir'in Menemen ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda, bazı doküman ve malzemeler ele geçirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, sabaha karşı Asarlık Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi.
Özel Harekat Şubesi polislerinin de destek verdiği operasyonda, şüpheli olarak belirlenen kişilerin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, suç delili olarak değerlendirilen doküman ve malzemelere el konuldu.
Operasyonda gözaltına alınan zanlı sayısı hakkında açıklama yapılmadı. Şanlıurfa'da terör örgütüne yönelik operasyon
 Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.  AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'ya yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.  Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Dün de Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alınmıştı.
Van'da terör örgütü operasyonu
Van'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG/H) yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.   İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik olarak, önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
 Ekipler, 16 şüpheliyi gözaltına aldı.
 Aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Antalya'da terör örgütü operasyonu
 Antalya'da terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.   AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü MLKP'nın alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyesi kişilere ait olduğu öne sürülen bazı adreslere operasyon düzenledi.
Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi sayısının artabileceği belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Aynı örgüte yönelik, geçen ay Muratpaşa ilçesinde bir adrese operasyon düzenlenmiş, teröristlerin bulunmadığı evde 20'nin üzerinde fitil ateşlemeli parça tesirli bomba, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Yüksekova'da terör örgütü operasyonu
Yüksekova ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Eski Cezaevi Kavşağı'ndaki Gever Kültür Merkezine operasyon düzenledi. Operasyonda PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.  Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.
AJANSLAR


<< Önceki Haber İkinci terör operasyonu! İşte operasyonun bilançosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER