İkisi de aynı hükumetin bakanı

Hükümet kanadından Avrupa Birliği'nin çok da gerekli olmadığına yönelik yorumlar yapılırken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "AB yolunda ilerlemenin Türkiye'nin çıkarına uygun olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

İkisi de aynı hükumetin bakanı

Şimşek ile aynı hükumette bulunan yeni hükümletin AB Bakanı Ömer Çelik göreve geldiğinde yaptığı ilk açıklamada Avrupa Birliği yegane seçenek değil demişti.

İşte Şimşek’in Reuters’a verdiği röportajdan satır başları:

*AB yolunda ilerlemenin Türkiye’nin çıkarına uygun olduğunu düşünüyorum.

*Gümrük Birliği Anlaşması’nın kapsamını genişletmek için müzakerelerin 2017 başında başlayacağını umuyorum.

*Gümrük Birliği’nin kapsamının genişletilmesi şu an yaklaşık 160 milyar dolar olan Avrupa Birliği ile ticaret hacmini iki katına çıkarabilir.

*Doğru denetim ve denge mekanizmalarının bulunduğu bir başkanlık sistemi bu ülkeye parlamenter sistemden daha iyi hizmet eder.

ÇELİK: YEGANE SEÇENEK DEĞİL

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik göreve geldiğinde yaptığı ilk açıklamada Avrupa Birliği’nin Türkiye için yegane seçenek olmadığını söylemişti. İşte Çelik’in 25 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı o açıklama: “Bundan sonrasında da tam üyelik perspektifini koruyacağız. AB'nin terörle mücadelede çifte standartta bulunmamasını istiyoruz. AB ile ilişkimiz çok önemlidir ancak yegane seçenek de değildir.”

DEĞERLİ YALNIZIZ

Türkiye AB rotasından saparken, Transatlantik Ticaret Anlaşmasına da taraf olamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanghay Beşlisi'lisine girme istediği de başta Rusya olmak üzere üye ülkelerden yankı bulmadı.

<< Önceki Haber İkisi de aynı hükumetin bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER