İktidardan 'erken seçim' sinyali
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 4 2020
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçim tartışmaları için "Türkiye'de erken seçim olmayacaktır, çok net bir şekilde söylüyorum" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla yeniden konuşulmaya başlanan erken seçim tartışmaları için AK Parti içinden itiraz geldi.
Haber Global televizyonuna konuk olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bugün itibariyle erken seçim şartlarına sahip olmadığını söyledi.
Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:
– (Korona virüsü salgını) Tedbirlerin öne çıktığı bir dönem. Doktorlarımızın olağanüstü yüksek fedakarlıkları ile hep beraber tüm kuruluşlar üzerine düşen görevi yerine getirdi. Bu süreçte politika bir adım ister istemez kendini geriye çekti.Türkiye bu süreçten yüzünün akı ile çıkmış oldu.
– Biz konuları demokrasi zemininde tartışacağız. Partilerin taban tabana zıt fikirlere sahip olması doğaldır ve güzeldir. Demokratik kurallar içinde siyasetin gündeminin aktif olmasının olumlu olduğu kanaatindeyim.
– Türkiye’nin içindeki şartlar, çevredeki şartları da göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye çok dinamik bir süreçten geçiyor. Bu tartışmaları genel olarak olumlu bulduğumu söylemek isterim.
– Erken seçimin konuşulması için rasyonel şartların olması gerekir. Türkiye, bugün itibarıyla erken seçim şartlarına sahip değildir. Türkiye’de erken seçim olmayacaktır, çok net bir şekilde söylüyorum.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







