'İktidarın hak ve hürriyetleri nasıl keyfince gasp ettiğine tanık oluyoruz'


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin kuruluş yıldönümünde konuştu. Uysal, "Yurttaşın ferdi ve içtimai bütün hak ve hürriyetlerine nasıl sahip olamadığına, iktidar sahiplerinin bu hak ve hürriyetleri nasıl keyfince gasp ettiğine, yurttaşlar arasındaki hukuki eşitliğin nasıl çiğnendiğine acı ile tanıklık ediyoruz." dedi.

Demokrat Parti'nin 70. kuruluş yıldönümü paneli Sürmeli Otel'de gerçekleştirildi. Programa, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, davetliler ve partililer katıldı.

DEMİREL'İ GÖRÜNCE 'BABA' DİYE BAĞIRDI

Programa, hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Demokrat Parti eski Genel Başkanı ve Başbakan Adnan Menderes için saygı duruşunda bulunarak başlandı. Daha sonra partide görev almış önemli kişilerin yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Süleyman Demirel'in görüntüsünün ekranda belirmesiyle bir partilinin 'baba' diye bağırması dikkat çekti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partinin iktidarda bulunduğu yıllarla bugünü karşılaştırdı. Uysal, bugün yaşananların içlerini kanattığını söyledi. Uysal, "Cumhuriyetin ilanından beridir askeri müşterek haline gelmiş hakimiyeti milliye ilkesinin bugün nasıl ayaklar altına alındığına, kişilerin ailelerin menfaatlerinin milli menfaatlerin önüne nasıl geçtiğine, yurttaşın ferdi ve içtimai bütün hak ve hürriyetlerine nasıl sahip olamadığına, iktidar sahiplerinin bu hak ve hürriyetleri nasıl keyfince gasp ettiğine, yurttaşlar arasındaki hukuki eşitliğin nasıl çiğnendiğine acı ile tanıklık ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"70 SENE ÖNCEDEN BAKILINCA AK MI KARA MI ANLAYABİLİYORUZ"

'70 sene önce koyduğu hedefler ile bugünün sorunlara cevap veren Demokrat Parti'yi anlatmanın ne kadar zor anlamanın ne derece kolay olduğunu görüyoruz' diyen Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü :"Bugüne 15 sene önceden bakarak değil 70 sene önceden bakılınca ak mı kara mı anlayabiliyoruz. Bugün 15 sene öncesine bakarak gelişmeden bahsedenler için acı bir haber veriyoruz. Bırakınız ileride olmayı yaklaşamadınız bile. Demokrasi araç değil inançtır. Bugün 70 yıl diyebilmemizin, kutlayacak bir değere sahip olmamızın sebebi de budur. Bizler demokrasiyi keyfe, ranta göre giyilip çıkarılacak bir gömlek takılıp atılacak bir rozet olarak değil, bir ruh olarak görüyoruz."

Konuşmanın ardından program eski bakan Ali Naili Erdem'in de katıldığı bir panelle devam etti.

CİHAN
<< Önceki Haber 'İktidarın hak ve hürriyetleri nasıl keyfince gasp ettiğine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER