'İktidarın koşullar daha kötü olmadan erken seçim isteyeceğini düşünüyorum'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 15 2020
Akademisyen Prof. Dr. Mithat Baydur, hükümetin gidişat daha da kötü olmadan önce bir an önce erken seçime gitmek isteyeceğini düşündüğünü belirterek, "Sonbahardan sekerse ilkbaharda seçim olacağını düşünüyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Erken seçim yok" açıklamasına karşın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ekim, kasım gibi erken seçimin olacağını düşünüyorum. Ama Erdoğan’ın kararına bağlı" açıklamasında bulunmuştu.
Sözcü gazetesine konuşan Prof. Dr. Mithat Baydur, Türkiye’nin makro ekonomik dengelerinin kendi uyguladığı politikalardan dolayı bozulduğunu belirterek şunları söyledi: "Ben iktidarın kurmay heyeti içinde olsam erken seçim isterim. Niçin isterim? Çünkü bu iktisadi tezahürlerin sahadaki yansımalarının ya da izdüşümlerinin daha ağır şekilde hissedilmesinin önüne geçmek için bir an önce seçime giderim. Israrla söylüyorum ki eğer bu kasımda herhangi bir seçim olmazsa, yani erken seçim sonbahardan sekerse, önümüzdeki ilkbaharda seçim olacağını düşünüyorum.
İktidarın erken seçime gitmemesi durumunda Türkiye’yi nasıl bir restorasyona tabi tutacağı konusunda derin tereddütlerim var. Çünkü bazı raporlar ABD'nin bile pandemi öncesi duruma gelmesi için 2030'a kadar süre geçmesi gerektiğini iddia ediyorlar.
"Daha milliyetçi, içe kapanmacı bir Türkiye gündeme gelir"
Ayasofya tartışmalarının gündeme gelmesi, çoklu baro denilen yasa tasarısı, belki de Akdeniz’de ısınan sularla beraber Türkiye-Yunanistan ya da Türkiye-Mısır arasında sıcak bir çatışma ihtimalinin oluşmasıyla birlikte tekrar Türkiye'de daha milliyetçi, içe kapanmacı, birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı bir retorik gündeme gelir.
"İktidarın koşullar daha kötü olmadan erken seçim isteyeceğini düşünüyorum"
Bu da iktidarın erken seçime gitmesini kolaylaştırır. Süratle bir erken seçim kararı olabilir. Önemli büyükşehirleri kaybetmiş bir iktidarın artan işsizlik, bozulan makro ekonomik dengeler, yeniden canlanmaya başlayan ve nereye gideceği belli olmayan bir enflasyon oranı karşısında yapıl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


