İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: Yıldız Dağı'nda konaklama sorunu çözüldü

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: Yıldız Dağı'nda konaklama sorunu çözüldü

Kış sporları turizm merkezi olması beklenen Yıldız Dağı'nda konaklama ve günübirlik tesisler hizmet vermeye başladı. Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde birçok yenilik kayak severleri bekliyor. Öncelikle konaklama imkânı artık sağlandı. Dağ evi tarzında lüks bir otel inşa ettik. Ulaşım sıkıntımız yok. Günübirlik tesislerde yöresel lezzetlerden dünya mutfağına kadar pek çok yemeğimiz olacak" dedi.

Genel Sekreteri Salih Ayhan, Medicana Sivasspor Kulübü resmi yayın organı Sivasspor Dergisi'nin aralık sayısına açıklamalarda bulundu. Salih Ayhan, Ülkemizin önde gelen kış sporları turizm merkezlerinden biri olma yönünde emin adımlarla ilerleyen ve Sivas'ın önemli bir markası haline gelen Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi gelecekte şampiyonların yetişeceği bir kayak merkezi olacağını ifade etti.

"YAPAY KARLAMA SİSTEMİ HİZMET VERECEK"

Sivas İl Özel İdaresince çalışmaları gerçekleştirilen ve Buruciye A.Ş. tarafından işletilmesi düşünülen Yıldız Dağı'nı geçtiğimiz sezon kısmi olarak hizmete açtıklarını kaydeden Ayhan, "İlk sezonda; mekanik sistemler, pistler, sağlık evi, geçici günübirlik bina bitirilerek ziyaretçilerin kullanımına sunuldu. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yeni sezon için de hazırlıklar dört bir koldan devam ediyor. Geçen yıl tamamlanan sağlık evi, pist ve mekanik sistemlere ilaveten bu yıl da merkezde yaklaşık 100 yataklı otel, 2 büyük günübirlik tesis, 2 kütük ev, buz park, jandarma binası, otopark, meteoroloji istasyonu, çocuk oyun alanları, yeni kızak pisti, yeni acemi pisti, tesislerin çevre düzenlemesi, teknik idari bina ve yapay karlama sistemi hizmet verecek. Kayak merkezinde çevre ve pist aydınlatma sistemlerinde de büyük yol kat edildi. Yeni sezonla birlikte havanın kararması kayak severler için ayrı bir tutku olacak ve vatandaşlarımız gece kayak yapmanın zevkini de Yıldız Dağı'nda doyasıya yaşayabilecek." dedi.

"YILDIZ DAĞI İLE SICAK ÇERMİĞİ BÜTÜNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Merkeze ulaşımı daha konforlu ve sağlıklı sağlayacak yolun çalışmaları Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla tamamlandığını kaydeden Salih Ayhan, "Diğer yandan termal suyun bölgeye yakın olması da Sıcak Çermik - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi yol bağlantısının yapım çalışmalarının sona ermesinin ardından alan daha da hareketlenecek. Asıl bizim hedefimiz; Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ile Sıcak Çermiği bir bütün haline getirmektir. Birbirini bütünleyen, birbirine entegre hizmet veren tesisler haline getirmektir. Yıldız Dağı, hava alanı ve Sıcak Çermik bir anlamda bütünlük oluşturacak ve bu paket de halkımızın hizmetine sunulacak. Böylece Sivas'ta termal-kış turizmi Yıldız'a olumlu bir katkı yapacaktır" diye konuştu.

"LÜKS OTEL İNŞA EDİLDİ"

Ayhan, yeni sezonda kayak severleri Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde birçok yeniliğin beklediğini belirtti. Bu sezondan itibaren konaklama imkânı da sağlandığını kaydeden Ayhan, şöyle devam etti: "Dağ evi tarzında lüks bir otel inşa ettik. Ulaşım sıkıntımız yok. Günübirlik tesislerimizde yöresel lezzetlerden dünya mutfağına kadar pek çok yemeğimiz olacak. Vatandaşlarımız buz park ile buz pateninin keyfini yaşayacaklar. Dilerlerse tele-ski, telesiyej ile dağı yükseklerden keşfedebilecekler, çaylarını yudumlayıp sohbet imkânını mekanik tesislerde de elde edebilecekler. Kayak malzemeleri kiralayıp diledikleri pistlerde kayabilecekler. Çocuklarıyla beraber kızak sefası yapabilecekler. Kafelerde çeşitli lezzetleri tadarken doyumsuz manzarayı izleyip kayak yapan sporcularımızı takip edebilecekler. Şömine başında doyumsuz sohbet imkânını yakalayabilecekler. Sosyal mekânları ile çeşitli spor dallarını (masa tenisi, bilardo, langırt) yapabilecekler. Çocuk oyun alanlarından (İç mekân çocuk parkı) çocuklarımız faydalanabilecek."

"KAYAK ŞAMPİYONLARINI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Sivas'ta kayak sporuyla ilgili büyük hedeflerinin olduğunu söyleyen Salih Ayhan, "Bizim için en önemli projelerden birisi de dağı, çevresi ile bütünleştirmek. İlimizden geleceğin kayak şampiyonlarını, kayak hocalarını yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizde kayak denildiği zaman akla gelen ilk şehirlerden birisinin de Sivas olması en büyük hayalimiz. Bu kapsamda İl Özel İdaresi Spor Kulübü bünyesinde kayak akademisi kurularak kursların tek bir merkezden yönetilmesini sağlayacağız. Yıldız Dağı bölgesinde seçeceğimiz başarılı öğrencilere her yıl kayak eğitimi vererek Sivas'ın ve ülkemizin yıldızlarını yetiştireceğiz. Burada yetişen çocuklarımız hem kendisinden sonra ki nesillere kayak yapmayı öğretecek hem de uluslararası yarışmalarda şehrimizi temsil edebilecek. Çocuk Aktivite Merkezine kurduğumuz Kayak Simülasyon Merkezi'nde de kayak eğitimi verilecek" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: Yıldız Dağı'nda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER