İlaç harcamalarındaki artış Meclis gündemine taşındı


CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hükümetin Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan sonra her yıl ilaç harcamalarındaki artış ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

"Ulaşılabilir, etkili, kaliteli, verimli ve sürdürülebilir sağlık hizmetlerinin herkese eşit bir şekilde sunulması için 2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte, SGK'ya tabi olanlar kamu ve özel sağlık kuruluşlarından hizmet alabilme olanaklarına kavuşurken, her geçen yıl ilaç harcamalarında da önemli bir artış görülmektedir." diyen Altıok'u bağlamda 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yılları ayrı ayrı olmak üzere şu soruları yöneltti:

Toplam ilaç harcamaları ne kadardır? Bu harcamalardan ne kadarı Kanser ilaçları, ne kadarı Hepatit C ilaçları için kullanılmıştır?

Halen SGK'ya tabi çalışan sigortalıların ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ilaç alırken ödedikleri % 20 oranındaki katılım payı miktarları ne kadar olmuştur?

Halen SGK'ya tabi emeklilerin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ilaç alırken ödedikleri % 10 oranındaki katılım payı miktarları ne kadar olmuştur?

Kamu Hastaneleri, Tıp Fakültesi Hastaneleri ve Özel Sağlık Kuruluşları'na ayakta tedavi hizmeti için yapılan toplam ödeme miktarı ne kadardır?Ayakta tedavi hizmetinde hekim muayenesi katkı payı ve tetkikler için SGK'ya tabi olarak çalışan sigortalıların, emeklilerin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin,yaptıkları katkı payı miktarları ayrı ayrı ne kadar TL'ye ulaşmıştır?

Kamu Hastaneleri, Tıp Fakültesi Hastaneleri ve Özel Sağlık Kuruluşları'na yatarak tedavi hizmeti için yapılan toplam ödeme miktarı ne kadardır? Yatarak tedavi hizmeti için SGK'ya tabi olarak çalışan sigortalıların, emeklilerin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin,yaptıkları katkı payı miktarları ayrı ayrı ne kadar TL'ye ulaşmıştır?

Kamu Hastaneleri, Tıp Fakültesi Hastaneleri ve Özel Sağlık Kuruluşları'na Protez ve Ortez için yapılan toplam harcama miktarı ne kadardır? Ortez ve Protez için SGK'ya tabi olarak çalışan sigortalıların, emeklilerin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, ödedikleri katılım payı miktarları ne kadardır?zeynep-altiok-hukumet-saglikta-donusum-programi-ilac-harcamalari-artis-calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-suleyman-soylu-cevap-meclis-baskanligi-yazili-soru-onergesi-2022141.htm' style='visibility:hidden; display:none;'>Cihan CİHAN
<< Önceki Haber İlaç harcamalarındaki artış Meclis gündemine taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER