İlaç tedavisine cevap vermeyen obez anne ile kızın midesi küçültüldü


Kayseri'de aşırı kilolarından dolayı hastaneye başvuran anne ve kızına mide küçültme ameliyatı yapıldı. 3 ayda anne 25, kızı 30 kilo verdi. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ömer Topuz, ilaç tedavisine cevap vermeyen obez hastalara bu ameliyatı yaptıklarını ve sonuç aldıklarını söyledi.

9 çocuk annesi Bahriye İdekçi (48), 60 kiloyken evlendi ve 32 senenin sonunda kilosu 140'a çıktı. Yürümekte ve nefes almakta zorlanan İdekçi, aynı şikayetlere sahip 27 yaşındaki kızı Canan Demir ile birlikte Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Servisi'nde tedavisi başlatılan hastalar, Genel Cerrah Uzmanı Doç. Dr. Ömer Topuz ve ekibi tarafından mide küçültme ameliyatına alındı. Hastanede ilk defa yapılan ve başarılı geçen operasyonla hastaların midesinden bir bölüm alındı. Mide çay bardağı kadar küçültüldü. Tedavisi halen devam eden İdekçi, 4 ayda 25 kilo vererek 115 kiloya, kızı 110 kilodan 80 kiloya indi.

Hastasıyla birlikte basına açıklama yapan Genel Cerrah Uzmanı Doç. Ömer Topuz, obezitenin bütün dünyanın ve özellikle Türkiye'nin ciddi bir sorunu olduğunu söyledi. Bu hastalığın giderek arttığına dikkat çeken Topuz, şunları söyledi: "Obezite, sadece kilolu görünmenin haricinde, kalp damar hastalıkları, şeker, hiper tansiyon ve eklemlerde özellikle dizlerde ağrı problemine neden olabiliyor. Hastanemizde ilaçla tedaviye çözüm ulaşamamış obezite hastalarımıza cerrahi yöntem uyguluyoruz. Bunlardan bir tanesi tüp mide ameliyatı. Hastanemizde tüp mide ameliyatı yapmaya başladık. İlk olarak 4 ay önce bir hastamızı ameliyat ettik. Başarılı olmuş bir ameliyat. İnsanı ideal kilosuna eriştiren bir yöntem. Kapalı ameliyatla tüp mide ameliyatı 5 delikten girerek yapıyoruz. Bu ameliyat sırasında hastanın iç organları zarar görmeden sadece midesinin büyük bir bölümünü alıp mideyi tüp şekline dönüştürüyoruz. Hastanın midesi bir çay bardağı alacak şekilde küçültülüyor. İştah hormonu da ortadan kaldırıldığı için hastalarda çok ciddi kilo vermelerine neden oluyor. Analı kızlı ameliyat ettik."

Kızıyla birlikte yeni bir hayata başladığını belirten Bahriye İdekçi de, "Hastaneye gelmeden önce çok kötüydüm. Yürüyemiyordum, nefes alamıyordum. Kilo verdikçe hafifliyorum. Yeni bir hayata başladım. Bu hastalığa yakalananların da bu tedaviyle sağlığına kavuşmasını ve kurtulmasını istiyorum. 3 ay önce ameliyat oldum 140 kiloydum şu an 115 kiloya düştüm. Hedefim 60 kiloya inmek." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İlaç tedavisine cevap vermeyen obez anne ile kızın midesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER