İlçe merkezinde 10 bin kişi hastanelere başvurdu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde hastanelere başvuranların sayısı 10 bini geçti .

İlçe merkezinde 10 bin kişi hastanelere başvurdu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde hastaneye başvuranların sayısı 10 bini bulurken, zehirlenmeye içme suyundaki türü henüz saptanamayan bakterinin neden olduğu belirtildi. Nüfusu 140 bin civarında olan ilçede, hemen her aile en az bir ferdi için hastaneye başvurdu.
Dün geceden bu yana hastanelere mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş şikayetleriyle ilgili başvuranların sayısı artıyor. İlçedeki sağlık merkezleri ve hastanelere aynı şikayetlerle başvuranların sayısının 10 bini bulduğu belirtildi.

BAŞHEKİM: ÖLEN YA DA DURUMU AĞIR OLAN YOK

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya ise vatandaşların şişe su veya şebeke suyunu kaynatarak içmeleri yönünde tavsiyelerde bulunarak, "Son 24 saatte çok yoğun bir hastane trafiği yaşadık. Gerek aile sağlığı merkezlerimiz, gerekse hastanemize binlerle ifade edebileceğimiz hasta başvurumuz oldu. Çok şükür ağır hasta veya yaşamını yitiren hastamız yok. Bu konuda halkımız müsterih olsun" dedi.

Vakanın bu kadar çok kişide görülmesi nedeniyle, sorunun su kaynaklı olduğunu düşündüklerini anlatan Başhekim Kızılkaya, "Her ne kadar bugün tetkikler normal çıkmışsa da kaynak suları için, borularda veya depolarda kalan kalıntılar için vatandaşlarımızı tedbirli olmaya ve suyu kaynatarak veya hazır su içmelerini tavsiye ediyoruz. Hastanemizde hekimlerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. İl merkezi ve çevre ilçelerden doktorlar ile hizmet sunuyoruz. Tüm Elbistan halkına geçmiş olsun" diye konuştu.
<< Önceki Haber İlçe merkezinde 10 bin kişi hastanelere başvurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER