İletişim öğrencileri, harçlıkları ile haber sitesi kurdu


Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan öğrenciler haber sitesi kurdu. Okulda öğrendiklerini haber sitesi aracılığı ile pratiğe dönüştürmek istediklerini söyleyen öğrenciler, sitesinin masraflarını kendi harçlıklarından ve burslarından karşılıyor.

Ali Ertuğrul Öztarsu, Ardıl Batmaz, Bahar Azak ve Enver Demirdaş isimli gazetecilik bölümü okuyan öğrenciler haber sitesi kurdu. Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan haberler yaptıklarını, Türkiye gündemini de haber sitelerinde işlediklerini belirten Eflak Haber Sitesi'nin Yazı işleri Müdürü ve aynı zamanda Muhabiri Evren Demirdaş, şunları kaydetti: "4 yılı aşkın süre yerel gazetelerde çalıştım. Arkadaşlarımız ile konuşmalarımızda bölgede internet haber sitesi olarak bir eksikliğin olduğunu düşündük ve Eflak Haber sitesini kurduk. Hem öğrenci olmak hem de haber sitesi yapmak bizim için avantajlı bir durum. Okulda gazetecilik ile ilgili öğrendiğimiz bilgileri sahada pratiğe dönüştürüyoruz. Haber sitesini kurduğumuzda hocalarımızdan görüşlerini aldık, öğrenci arkadaşlardan olumlu tepkiler aldık hatta gönüllü muhabirlik yapmak isteyen arkadaşlarımız oldu."

Bölgesel bir haber sitesi olmaktan öte Türkiye çapında takip edilen bir haber sitesi olmak için çalıştıklarını belirten Demirdaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Öğrenci olduğumuz için maddi sıkıntılar yaşıyoruz.Şimdilik giderleri harçlıklarımızdan ve burslarımızdan karşılıyoruz.Teknolojinin gelişmesi ile internet haberciliği de önem kazandı.İlkeli,doğru,tarafsız ve doğruluk anlayışı gibi ilkelerimizden taviz vermeyerek, gazetecilik eğitimi alan arkadaşlarımız ile başarılı olacağımıza inanıyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber İletişim öğrencileri, harçlıkları ile haber sitesi kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER