İlhan İşbilen'den Hasan Karakaya'ya yalanlama


İlhan İşbilen, Nebahat Evyap İşbilen ve Prof. Dr. Sami Karahan'ın vekili avukat Ergün Özkan, Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın müvekkilleri hakkında dile getirdiği iddiaları yalanladı. Özkan, Karakaya'nın konuyla ilgili olarak gazetesinde yayınladığı 1 sayfalık yazısında birbirinden vahim en az 21 maddi hata bulunduğunu vurgulayarak, kendisine bu hataları düzeltmesi için açıklama gönderildiğini, ayrıca hukuki ve cezai bütün işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Avukat Ergün Özkan'ın, Hasan Karakaya'nın 20-21 Aralık 2015 tarihlerinde köşe yazısı olarak yayınladığı iddia ve ithamlarına karşı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1- Sayın İşbilen, gençliğinin ilk yıllarında berberlik yaparak geçimini sağlarken, İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra, ticaretle iştigal etmiş, kamuda ve özel sektörde birçok kurum, kuruluş ve şirkette yöneticilik yapmıştır. 2005-2010 yılları arasında Cezayir'de tersanecilik yapmış ve gemiler inşa etmiştir.

ERDOĞAN'IN DAVETİ ÜZERİNE AK PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ OLDU

2- 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ak Parti'den milletvekili adayı olmuş ve İzmir milletvekili olarak seçilmiştir. Partinin üslup ve ilkelerinde meydana gelen değişikliği gerekçe göstererek 2014 yılı Ocak ayında partısinden istifa etmiştir. Gerek istifa öncesinde ve gerekse sonrasında TBMM'nin en devamlı ve görevine bağlı vekilleri arasında gösterilmiştir. Hiçbir rüşvet, yolsuzluk ve iş takipçiliği iddiaları arasında ismi geçmemiştir.

3- Hayatının tüm aşamalarında tamamıyla şeffaf yaşamaya gayret etmiş, gizli hiçbir faaliyet veya organizasyon içerisinde bulunmamıştır. Türkiye Yahudi Cemaati Başkanı David Oseo ve İshak Haleva, Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Ortodoks Kilisesi Başkanı Bartolemous ve Papa II. Jan Paul ile yapılan tüm görüşmeler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bilgisi ve onayı dahilinde yapılmış herkesin bilgisine açık görüşmelerdir. Görüşmelerin amacı, kültürler ve toplumlar arası diyaloğun sağlanmasını temin etmektir.

DEVLETİNİN BİLGİSİ DAHİLİNDE SIKLIKLA YABANCI PARLAMENTERLERİ AĞIRLADI

4- Sayın İşbilen, çok yönlü kişiliği ile uluslararası tanınırlığı ve itibarı olan bir işadamı ve milletvekili olduğu için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bilgisi dahilinde sıklıkla yabancı parlamenterleri ağırlamıştır. Böylelikle kültürler ve toplumlarası diyaloğu sağlamaya ve güçlendirmeye çalışmıştır.

5- Sayın İşbilen, imam hatip öğrencilerinin kaldığı ve eğitim gördüğü Kestane pazarı öğrenci yurdunda kalmamıştır.

6- Sayın İşbilen'in eşi Nebahat Evyap İşbilen ile kardeşleri arasında çıkan şirket içi uyuşmazlık taraflar arasında uzlaşılarak sonuca bağlanmış ve Nebahat Evyap İşbilen hisselerini kardeşlerine devrederek 2015 yılı Haziranında Holdingten ayrılmıştır.

7- Şirketin büyük hissedarı Mehmet Fethi Evyap değil, Ahmet Fikret Evyap'tır. Holding onun tarafından yönetilmektedir. Yazınızda belirtilen Ahmet Fehmi Evyap ise tarafımızca bilinmeyen aile dışı bir kişi olsa gerektir.

8- Nimet Evyap Allah uzun ömürler versin, halen sağdır. Ölmüş olduğuna ilişkin iddianız tüm iddialarınız gibi komik ve temelsizdir.

9- İlhan bey ve Nebahat Hanım 1996 yılında evlenmişlerdir. Evlendiklerinde Nebahat hanım 60 yaşında değil, 50 yaşındaydı.

10- İlhan bey ve Nebahat hanım evlendiklerinde Nebahat Hanımın Annesi Hedise Hanım hayattaydı (vefat tarihi 1 Şubat 2002) ve evlilik onun özel isteği ve onayı ile yapılmıştı. Dolayısıyla, ölümünden sonra görülen rüya ile ilgili anlattığınız şeylerin hepsi tamamıyla hayal mahsulü ve uydurmadır.

11- İlhan bey evlendiği tarihten itibaren, 2010 yılındaki 8 aylık geçici yönetim kurulu üyeliği dönemi dışında Holding işleri ile meşgul ve müdahil olmamıştır. Dolayısıyla, orada kadrolaştığı şeklindeki iddialarınız gerçek dışıdır ve mesnetten yoksundur.

12- Holding sadece birkaç yılda bir ve cü'zi miktarda kar dağıtımı yapan bir şirket mahiyetindedir. Dağıtılan miktar da ancak ortakların şahsi harcamalarını karşılayacak düzeyde olup herhangi bir yere para aktarılması söz konusu değildir. Şirket genel kurul tutanakları Ticaret sicil kayıtlarından incelenebilir nitelikte kamunun bilgisi dahilindedir. Küçük bir araştırma ile bu husus anlaşılabilir.

13- Denetim ile ilgili anlattığınız hususlar da hayal mahsulüdür. Taraflar arasındaki uyuşmazlık bağlamında ve TTK hükümleri uyarınca şirketin denetlenmesi talep edilmiş ve Bakanlık müfettişleri 6 aylık bir inceleme sonunda iki tarafı da tatmin etmeyen bir rapor hazırlayarak vaziyeti kurtarmışlardır.

14- Holding hisseleri Nebahat Hanıma babasından intikal etmiştir. Holdingin işleri ile ilgilenen bizzat odur. Bir ortak olarak hakkını aramış ve kardeşler arasında birtakım uyuşmazlıklar yaşanmıştır. Ancak süreç sonunda taraflar sulh yaparak uzlaşmışlar ve Nebahat hanım hisselerini devrederek Holdingten ayrılmıştır. Bunun dışındaki size ait çirkin benzetmeler sahibine aittir.

15- Fiilen avukatlık yapmayan ve sadece öğretim üyeliği yapan aile dostu Prof.Dr.Sami Karahan mahkemeler üzerinde hiçbir zaman böyle bir etkiye sahip olmamıştır. Öte yandan, taraflar hiçbir zaman yargıyı şahsi işlerine alet etme basitliğine başvurmamış ve böyle bir girişimde bulunmamışlardır. Tarafların uzlaşma tarihi de bunu teyit eder niteliktedir.

16- Prof. Dr. Sami Karahan bugüne kadar hiçbir anonim şirketin yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmamıştır. Çökmek ve el koymak gibi tabirler yakışıksız sözlerdir. Kem söz sahibine aittir deyişi uyarınca bu çirkinliği size iade ediyoruz.

17- Mehtap Eğitim Vakfı 05.07.2011 tarihinde kurulmuştur. Vakfın kurucuları esas itibariyle Nebahat Evyap İşbilen ile Selime Evyap'tır. İki kardeş kendilerine ait tüm taşınmazları (oturdukları evler dahil) ve bir kısım şirket hisselerini bu vakfa tahsis etmişlerdir. Belirtilen taşınmazlar babadan ve anneden intikal eden taşınmazlar olup, tamamıyla Allah'ın rızası gözetilerek ve gönül rızasıyla vakfa tahsis edilmiştir.

18- İlhan İşbilen Mehtap Eğitim Vakfı'nın yönetiminde değildir. Nebahat Evyap İşbilen Vakfın Başkanı, Selime Evyap ise Başkan Yardımcısıdır.

19- Sarıyer'deki Kolej Mürüvvet Eğitim Kurumları AŞ.'ye aittir. Vakıf, sadece şirkete ait bir kısım hisselerin sahibidir. Okul Selime Evyap ile Nimet Evyap tarafından bizzat yönetilmektedir. Kolejin ne İlhan İşbilen ile ne de Cemaat ile ilgisi bulunmamaktadır.

20- Sarıyer'deki Kolej belirtilen şekilde davranıldığına ilişkin bugüne kadar hiçbir duyum alınmamıştır. Dolayısıyla, yukarıdaki tüm iddialarınız gibi onun da hayal mahsulü ve size ait bir uydurma olduğundan şüphemiz bulunmamaktadır.

21- Evyap ailesini bu çirkinliğe alet etme isteğinizi de şiddetle reddediyoruz.
Netice itibariyle, sizin yazınız sonunda sorduğunuz gibi biz de soruyoruz
Bir sayfada, 21 ayrı vahim yalanı artarda sıralayabilen bir insan Müslüman olabilir mi?

Size ait sözlerle cevap veriyoruz.

Hadi ordan! "
CİHAN
<< Önceki Haber İlhan İşbilen'den Hasan Karakaya'ya yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER