Ilıcak 'komedi' iddianamesindeki tek eksiği yazdı

Bugün Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü köşe yazısında Yolsuzluk dosyasından 'darbe' çıkarılmasını böyle gördü...

Ilıcak 'komedi' iddianamesindeki tek eksiği yazdı

"Bu bir iddianame mi yoksa bir komedi senaryosu mu ya da yargının dramı mı? Karar veremedim…" diyen Ilıcak, "Fakat içinde bir eksik var. 28 Şubat sürecinde, Refah Partisi’ne kapatma davası açan Vural Savaş gibi, İsmail Uçar da “kan içen vampirler” deseydi, hukuk fakültelerinde okutulacak dört dörtlük bir metin hazırlamış olacaktı." ifadelerini kullandu.
İşte Ilıcak'ın bugünkü yazısı

Nazlı Ilıcak: Smeagollar Frodo’ya karşı


17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarını takip eden polis ve savcıların, Fethullah Gülen’in talimatıyla nasıl darbeye teşebbüs ettiklerini anlatan iddianame yayınlandı. Türk Ceza Kanunu’nun 312’nci maddesine göre, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye çalışmışlar. Nasıl cebir ve şiddet kullanmışlar? Bu pek anlaşılamıyor… Ama Cemaat AK Parti’ye Habil’in Kabil’e yaptığını yapmış. Sezar’ın mutemet adamı Brütüs gibi davranmış. Savcı İsmail Uçar, “Sen de mi Brütüs” sözüne de temas ediyor. Kim bilir belki, yolsuzluklar ortaya çıkınca Erdoğan da söylenmiştir: “Sen de mi Fethullah Hoca?”

Peki bir iddianamede, İstanbul’un fethinin uzun uzun anlatılmasının ne gereği var? Üstelik Savcı Uçar, iddianameyi de 1453 sayfa tutarak, fetih senesine göndermede bulunuyor. Dikkatlice okuyunca, İstanbul fethinin zikredilmesinin sebebinin, “Bütün Batı âlemi Türkiye’ye düşman” tezini kuvvetlendirmek olduğunu anlıyorsunuz. Bu iddiayı Tayyip Erdoğan’ın ağzından da sık sık duyuyoruz: “7 düvel birleşmiş, bizimkini devirmeye çalışıyor.”

Ekseriya geri kalmış ülkelerin ezik halkları, hiçbir olayda kendi sorumluluklarını kabul etmez; hep suçu başka devletlerin komplosuna yükler. AK Parti zihniyeti, bu ruh halinin tercümesi. Savcı Uçar da belli ki aynı tabanın görüşlerini yansıtıyor. Nitekim ona göre, Gezi de Türkiye’yi itibarsızlaştırmaya yönelik bir eylem. Onun da arkasında FETÖ var.

İddianamede darbe kanıtlarını aramaya çalışırken şu cümlelerle karşılaşıyoruz: “Desteğini halktan alan Başbakan Tayyip Erdoğan’dan rol çalmaya çalışanlar (Yani Frodo’nun yüzüğünü ele geçirmeyi hedefleyen Smeagollar) hep hüsrana uğradılar. Bakalım son savaşın, Armageddon’un galibi kim olacak? Türkiye’nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan sonra, Türkiye’nin 26. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı da tutuklatmak isteyenler başarılı olabilecekler mi? Bu soruların cevabını yakında öğreneceğiz. Son hamleler ile paralel devlet, asıl devleti düelloya davet etti. Kim demiş bu ülkenin düello geleneği yok diye. Var olmasına var ama vahşi Batı ve Rus usulü değil alaturka modelinden var. Sonuç olarak artık silâhlar da çekildiğine göre, Çehov’un ‘Duvarda asılı tüfek patlamalıdır’ ilkesi gereğince, ölümcül bir politik çatışma da kaçınılmaz.”

Doğrusu bu satırları okuyunca, “Fethullahçı Terör Örgütü”nün cebir ve şiddet kullanarak, Armageddon savaşına hazırlanır gibi, devleti düelloya davet etmek suretiyle, bir darbe hazırlığı içinde olduğuna kanaat getirdim. Ama duvarda asılı tüfek patlayacak ve Frodo’nun yüzüğünü ele geçirmeyecekler.

***

Bu bir iddianame mi yoksa bir komedi senaryosu mu ya da yargının dramı mı? Karar veremedim… Fakat içinde bir eksik var. 28 Şubat sürecinde, Refah Partisi’ne kapatma davası açan Vural Savaş gibi, İsmail Uçar da “kan içen vampirler” deseydi, hukuk fakültelerinde okutulacak dört dörtlük bir metin hazırlamış olacaktı.
<< Önceki Haber Ilıcak 'komedi' iddianamesindeki tek eksiği yazdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER