İlk kez kadavra üzerinde çene ve yüz bozukluğu cerrahisi eğitimi verdi


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından 'Çukurova Ortognatik Cerrahi Sempozyumu ve Kadavra Kursu' düzenlendi. Kursta bir ilke imza atılarak, Türkiye'de ilk kez Çene ve Yüz Bozukluğu Cerrahisi eğitiminde kadavra kullanıldı.

Türkiye ve yurt dışından birçok bilim insanının katıldığı sempozyumun açılışı Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi. Sempozyum Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Kürkcü yürütürken Bilimsel Sekreterliğini ise Doç. Dr. Emre Benlidayı yaptı. Sheraton Otel'de gerçekleştirilen açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ile ilgili dernek başkanları ve akademisyenler katıldı. 130'a yakın bilim insanını bir araya getiren Çukurova Ortognatik Cerrahi Sempozyumu ve Kadavra Kursu'nun ikinci gününde Mithat Özsan Amfisi'nde, Prof. Dr. Alexander Gaggl, Dr. Christian Brandtner, Prof. Dr. Sina Uçkan, Prof. Dr. Nedim Özer, Doç. Dr. Mustafa Sancar Ataç, Prof. Dr. Hakan Tüz, Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Öğr. Gör. Dr. Nilgün Alpay tarafından çene ve yüz bozukluğu sunumları gerçekleştirildi.

ÇENE VE YÜZ BOZUKLUĞU CERRAHİSİ EĞİTİMİ ALANINDA BİR İLKE İMZA ATILDI

Sempozyumun en önemli kısmı ise Türkiye'de bir ilke imza atılmasıydı. Türk Bilim İnsanları çene ve yüz bozukluğu cerrahisi için yurt dışına giderek eğitim alırken, ilk kez Çukurova Üniversitesi tarafından bu eğitim Türkiye'de gerçekleştirildi. Türk ve yabancı eğitmen akademisyenler Prof. Dr. Alexander Gaggl, Dr. Christian Brandtner, Prof. Dr. Mehmet Kürkcü, Prof. Dr. Özgür Pektaş, Doç. Dr. Emre Benlidayı ve Doç. Dr. Ufuk Tatlı iki bölüm halinde kadavra üzerinde eğitim verdi. Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde gerçekleştirilen eğitimde 7 kadavra üzerinde bilim insanları çalışma olanağı buldu.

Eğitmen akademisyenler kadavra üzerinde uygulamalı eğitim verirken, katılımcılar barkovizyon aracılığıyla da yapılan işlemleri yakından takip etti. Eğitmenlerin uyguladığı işlemleri katılımcılarda 7 kadavra üzerinde bireysel olarak uygulama şansı buldu. Türkiye'de ilk kez kadavra üzerinde Ortognatik Cerrahi çalışması yapan bilim insanları memnuniyetlerini dile getirerek, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'na teşekkür etti.

7 KADAVRA ÜZERİNDE 24 BİLİM İNSANI UYGULAMALI EĞİTİM ALDI

Ortognatik cerrahinin çenelerin kafa kaidesine göre konumlandırılmasını içeren bir cerrahi yöntem olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Kürkcü, çene ve yüz bozukluklarında kullanılan bir cerrahi olduğunu söyledi. ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda vatandaşlara hizmet verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Kürkcü, Türkiye'de ortognatik cerrahi alanında bir ilke imza atarak ilk kez kadavra üzerinde eğitim verdiklerini bildirdi. Prof. Dr. Kürkcü açıklamasına şöyle devam etti: "3 gündür Üniversitemizde sempozyum gerçekleştirdik. Son aşama olarak kadavra kursu organize ettik. Avusturya'dan gelen Alexander Gaggl, Dr. Christian Brandtner katkısı ve Türkiye'deki meslektaşlarımızın katılımıyla bu sempozyumu tamamladık. Katılımcılar kadavra üzerinde bu yöntemi uygulama fırsatı buldu. Bunun önemli noktalarından bir tanesi bu güne kadar Türkiye'de seminerler, sempozyumlar, kongrelerde ortognatik cerrahi konuşuldu, tartışıldı. Ancak kadavra üzerinde uygulamalı bir eğitim gerçekleştirilmedi. Ancak gururla belirtmek isterim ki ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı olarak eğitim sistemimize ilave ettik ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Sempozyumumuza 130'un üzerinde katılım sağlandı. 7 kadavra üzerinde 24 katılımcı çalışma yaptı." CİHAN
<< Önceki Haber İlk kez kadavra üzerinde çene ve yüz bozukluğu cerrahisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER