İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili bomba iddia!

Bugün Gazetesi Yazarı Faruk Mercan, İlker Başbuğ ile ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili bomba iddia!


"Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i çağırıp, İlker Başbuğ için, “Bu adam hâlâ niye dışarıda” diyen kişi kimdi?" diye soran Mercan, "O kişi Başkan George Bush da değil... Kim olduğunu tahmin ettiniz..." ifadelerini kullandı.

İşte Mercan'ın yazısının ilgili bölümü

İlker Başbuğ nasıl tutuklandı? İlker Başbuğ’un yargılandığı “Andıç Davası”nı açan savcı Cihan Kansız...

Savcı dosyaya İlker Başbuğ’u dahil etmemişti.

Ama mahkemede çok enteresan şeyler oldu. Dursun Çiçek başta olmak üzere yargılanan şahısların neredeyse tamamı şöyle dediler: “Biz burada yargılanıyorsak, dönemin Genelkurmay Başkanı’nın da yargılanması lazım. Çünkü andıç onun emriyle hazırlandı ve hazırlanırken kendisine arz edildi...”

Bunun üzerine mahkeme heyeti İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu ve İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı. İfadesi alınan İlker Başbuğ tutuklandı ve hakkında ek iddianame hazırlandı. Ve böylece davaya dahil edildi. Daha sonra da Andıç Davası Ergenekon Davası ile birleştirildi.

Biz gazeteciler, o dönemde yaşanan pek çok şeyin şahidiyiz. İlker Başbuğ olayı da elbette bunlardan biri... Başbuğ dosyasındaki bir belgeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu belge Başbakanlık’tan gönderilmiş. Savcı soruyor: “Yargılanan şahıslar, andıç belgesinin Başbakanlık direktiflerine istinaden hazırlandığını söylüyorlar. Başbakanlık arşivinde böyle bir belge varsa bize gönderin...”

Başbakanlık şu yazıyı gönderiyor: “Böyle bir Başbakanlık direktifi yok...”

Diyebilirim ki, İlker Başbuğ’un tutuklanmasına sebep olan belgelerden biri budur. Çünkü İlker Başbuğ da savcıya ve mahkemeye verdiği ifadelerde iki şey üzerinde durdu: “Andıç belgesi bana arz edilmedi. Ama andıç kanun dışı bir şey değil...”
 
O kişi Başkan Bush değil
 
Gelelim diğer can alıcı soruya: Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i çağırıp, İlker Başbuğ için, “Bu adam hâlâ niye dışarıda” diyen kişi kimdi?

Bu arada kullanılan öyle bir ifade daha var ki, İlker Başbuğ’un kişilik hakları için buraya yazmıyorum. Elbette bu toz duman kalktığında, yalanlarla gerçeklerin birbirine karıştığı bu dönem geçtiğinde, İlker Başbuğ olayı da detaylarıyla konuşulacak...

Ama şundan emin olabilirsiniz... Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e bu soruyu soran bir cemaat mensubu değil... İlker Başbuğ’un, bu kişinin kim olduğunu bildiğine eminim. Ne var ki, nasıl olsa gün Cemaat’e vurma günü kervanına o da katıldı.

Bir şey daha... Sadullah Ergin’e “Bu adam hâlâ niye dışarıda” diyen kişi Başkan George Bush da değil... Kim olduğunu tahmin ettiniz...

FARUK MERCAN - BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili bomba iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER