İlklerin yaşandığı MGK sonrası açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 2 2015
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı 5,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı Sarayında toplanan olağan toplantıya Orgeneral Hulusi Akar, ilk kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldı.

İç ve dış gelişmelerin ele alındığı toplantıya geçici hükümetten Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ilk kez katıldı. Öte yandan YAŞ toplantısı sonrasında Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı görevine gelen komutanlar da ilk kez MGK toplantısında yer aldı.
5,5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.
MGK toplantısında, "1 Kasım 2015 tarihinde icra edilecek genel seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ve halkın iradesinin her türlü baskıdan uzak bir şekilde özgürce sandığa yansıması için alınacak tedbirler" hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu bildirildi.
MGK açıklamasında, Irak ve Suriye'de konumlanan DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin aynı kararlılıkla yürütüleceği belirtilerek, "Suriye sınırları içerisinde hayata geçirilecek 'terör örgütlerinden arındırılmış bölge' uygulamasının Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli bir rol oynayacağı ifade edilmiştir" denildi.
MGK açıklamasında, "Bölücü terör örgütünün, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin hayatlarına kasteden terör eylemlerinin, yurtiçinde ve yurtdışında, demokrasi bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı tüm kesimlerce lanetlenmesi memnuniyetle karşılanmış ve terörle mücadele konusunda uluslararası kamuoyu ile yakın işbirliği yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir" ifadesine yer verildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!5.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







