İlkokul mezunu oto tamircisi, 2 öykü ve roman yazdı

İlkokul mezunu oto tamircisi, 2 öykü ve roman yazdı

Batman'da oto tamirciliği yapan 52 yaşındaki Zeki Sevim, 2 öykünün yanı sıra yazdığı romanı da basıma hazırlıyor.

İlkokul mezunu olan Sevim, yazarlığa 15 yıl önce çevresinden dinlediği insan hikayelerini not ederek ve daha sonra kitap haline getirerek başladı. Uzun yıllar sanayide oto tamirciliği işi ile ilgilenen Sevim, daha sonra kendine ait iş yerinde yedek oto parçası satmaya başladı. Küçüklüğünden beri yazmaya meraklı olan Sevim, maddi durumlarının kötü olduğunu ve bundan dolayı okuyamadığını aktardı.

Şu anda oto yedek parça dükkanını işleten Sevim, 30 yıldır Etimoloji dalında kelimelerin kökeni konusunda araştırma yapıp konuya ilişkin tezler hazırlayıp üniversitelere gönderiyor. İnsan hikayeleri üzerine, 'Kese Kağıtları' ve 'Kehribar Boncuk' isimli kitaplarının yanı sıra aşk konularını içeren bir de roman yazdı.

'İLKOKUL MEZUNUYUM'

Yazdığı romanın yakında basılacağını anlatan Sevim, "Ben ilkokul mezunu biriyim. Yazarlığı yıllardır meraklıyım. İnsan hikayeleri üzerine 2 öykü kitabı yazdım. Kitaplarımın da yazdığım öyküler tamamı gerçek ve çevremden duyduğum hikayelerdir." dedi.

'9 YAŞIMDA ÇIRAK OLARAK BAŞLADIM'

9 yaşında sanayide çırak olarak başladığını belirten Sevim, şöyle devam etti: "İnsan hikayelerini dinlemeyi seviyorum. Gittiğim her yerden bir insan hikayesi dinledim. Dinlediğim hikayeleri tek tek not aldım. Aldığım notlarımı birleştirip bu notlardan kitap çıkardım. Şu an kendi iş yerimde hep yazarlık yapıyorum hem de esnaflık yapıyorum. Ben yazmaya hep merak sarmıştım ve başardım."

'KELİMELERİN KÖKENİ KONUSUNDA 30 YILDIR ARAŞTIRMA YAPIYORUM'

Kelimelerin kökeni konusunda 30 yıldır araştırma yaptığını ifade eden Sevim, şunları kaydetti: "Kitap yazmanın yanı sıra kelimelerin kökeni konusunda da 30 yıldır araştırma yapıyorum. Şu ana kadar çok sayıda kelimenin kökeni araştırdım ve ciddi sonuçlara ulaştım. Boş vaktimi bu tür çalışmalar yaparak değerlendiriyorum. En son yaptığım tezi Mardin Artuklu Üniversitesi'ne sundum. Bunun gibi çok sayıda çalışmalarım mevcut. Durmak gibi bir niyetim yok, yazmaya devam edeceğim."

Son olarak aşk içerikli bir roman yazdığını belirten Sevim, bu romanın en kısa sürede basılacağını da sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber İlkokul mezunu oto tamircisi, 2 öykü ve roman yazdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER