İlticalarda '2019'un en'leri açıklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 19 2020
Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerine geçen sene 612 bin 700 iltica başvurusu yapılırken, en fazla kişiyi Almanya kabul etti.
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), "20 Haziran Dünya Mülteciler Günü" dolayısıyla AB'ye 2019'ya yapılan iltica başvuruları ve bu başvuru sahiplerine ilişkin güncel verilerini yayımladı.
Buna göre, AB üyelerine 152 farklı ülkeden toplam 612 bin 700 kişi iltica başvurusunda bulunurken, en fazla başvuru Suriye (74 bin 400), Afganistan (52 bin 500) ve Venezuela (44 bin 800) kökenli kişiler tarafından yapıldı.
En fazla sığınma kabul eden AB ülkesi Almanya (142 bin 500) olarak ön plana çıkarken, bu ülkeyi Fransa (119 bin 900) ve İspanya (115 bin 200) takip etti.
İltica talebinde bulunanların yüzde 7'si refakatsiz çocuklardan oluşurken, yetişkin başvurularının yüzde 62'si erkekler, yüzde 38'i de kadınlardan oluştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


