İmamlardan sonra Konsolosluk çalışanları da soruşturma altında
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 18 2017
Almanya dışındaki dört Avrupa ülkesinde de Türk büyükelçilik ve konsolosluk çalışanlarının casusluk faaliyetinde bulundukları , Ankara'ya fişleme dosyaları gönderdikleri iddia edildi
Alman Der Spiegel dergisinin haftalık baskısında yer verdiği bir haberde sadece Almanya’daki DİTİB’de görevli bazı imamların değil, Avrupa’nın diğer bazı ülkelerindeki Türk konsolosluklarında görevli personelin Gülen sempatizanlarının isimlerini Ankara’ya bildirildiği öne sürüldü.
Derginin resmi bir belgeye dayandırdığı haberde Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Belçika’daki Türk başkonsolosluk ve konsolosluklarında görevli personelin Gülen yapılanmasını destekleyenler hakkında istihbarat faaliyeti yürüttükleri iddia edildi. Buna göre Gülen okulları, kreş, kültür ve öğrenci derneklerinin yanı sıra Gülen sempatizanlarının ve destekçilerinin isimlerinin de Ankara’ya bildirildiği kaydedildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!4.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı7.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar8.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı9.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü10.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


