İmamoğlu, Erzurum saldırısında yaralananlarla buluştu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mayıs 10 2023
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum Mitinginde yapılan saldırıda yaralananlarla bir araya geldi. İmamoğlu, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da provokatörlerin taşlı saldırısında yaralanan Erzurumlu vatandaşlardan bazılarıyla Rize’de buluştu.

Kahvaltılı buluşmaya, saldırıda yaralanan Tülay Gıcırkan, Burak Değer ve Talip Bingöl aile fertleriyle birlikte katıldı. Eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte misafirlerini ağırlayan İmamoğlu, yaralılarla olay günü görüntülü olarak da konuştuklarını belirterek, aile fertleriyle tek tek tanıştı.

Yaralılara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, “Geçmiş olsun. Hiç yakışmayan bir işti” dedi. Bu sırada araya giren yaralı Bingöl, duygularını, “Otobüsün üzerinde o taşlar size geldi ya, öyle benim zoruma gitti. İçimden kan gitti Başkanım” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu’nun Bingöl’e yanıt, “Güzel kalbinle var ol. Bu olan işin ne Erzurum'la bir ilişkisi var ne bizim insanımızla. Böyle kışkırtılan, tabiri caizse azmettirilen bir insan grubunun yaptığı bir ayıptır. Acı bir şey, ama yapacak bir şey yok. Allah beterinden korudu o gün” oldu. 

“BİR DE UTANMADAN, ‘EKREM YAPTIRDI’YA GETİRDİLER İŞİ”
Yaralılardan Gıcırkan da Erzurumlı Alvarlı Efe’nin, “Allah’a emanet olsun Erzurum” sözünden alıntı yaparak, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yaralı genç Burak’ın annesi Gülsüm Çelik de İmamoğlu’nun, mitinge katılan vatandaşlara saldırganlara yanıt vermemeleri yönündeki çağrısının değerli olduğunu belirtti.

İmamoğlu, “Çünkü benim oğlum delikanlı, karşılık verse, Allah muhafaza yani” diyen Çelik’e, “Tabii tabii heyecan yapar, uçar gider. Yazık ya. Bizim insanımız. Aynı milletiz. Bu memleketin insanı yani. En doğusundan en batısına kurban olurum. Ayıptır, yazıktır” yanıtını verdi. İmamoğlu, Burak’ın babası Fikret Çelik’in, “Biraz önce onu söylüyorduk. Diyoruz ki; aynı camiye

Bu haberler de ilginizi çekebilir