İmamoğlu’ndan mülteci açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 29 2019
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne mensup 10 büyükşehir belediye başkanı ile gerçekleştirilen zirvenin ardından kısa bir değerlendirme yaptı. İmamoğlu mülteci konusunda ciddi çalışmalar yapılacağını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) mensup büyükşehir belediye başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davetlisi olarak Sultanahmet'teki Tunuslu Hayreddin Paşa Konağı'nda bir araya geldi.
“Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı” ismi altında gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, verimli paylaşımlarda bulunduklarını vurguladı.
İKİ AYDA BİR TOPLANACAKLAR
“Bazı uzmanların da görüşlerini alarak gün boyunca konuştuk, tartıştık.” diyen İmamoğlu, “Bu konuda, iki ayda bir periyodik çalıştay yapma konusunda anlaştık. Bundan sonraki toplantının da ekim aynın son haftasında İzmir'de yapmaya karar verdik.” dedi.
İmamoğlu, çalıştayın akabinde kısa bir değerlendirme yaptı. İmamoğlu; tarım, işsizlik, istihdam, mülteci ve üniversite bursları konusunda verimli paylaşımlarda bulunduklarını belirtti.
İmamoğlu, 2 ayda bir olmak üzere periyodik hale getirilecek çalıştayların ikincisinin, Ekim ayının son haftasında İzmir’de gerçekleştirileceğini belirtti. Mülteci konusuna da değinen İmamoğlu, bu konuda ciddi çalışmalar yapılacağını söyledi.
“İSTANBUL'DAKİ MÜLTECİYİ BAŞKA ŞEHRE YOLLAMAKLA SORUN ÇÖZÜLMEZ”
En önemli konularından birinin mülteci konusu olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Türkiye'de gerçekten ciddi boyutlara varan bir mülteci nüfusuna sahibiz. Bu konuda somut adımların sadece İstanbul'daki kayıtsız bir mülteciyi bir başka şehre göndermek değil, mevcutta mültecilerin yaşamsal sorunlarıyla ilgilenmek olmadığı konusunda mutabık kaldık. Ulusal ve uluslararası politikalar geliştirme hususunda yerel yönetimlerin önemi üzerinde durduk ve bu konuya da ciddi çalışmalar oluşturacağız.” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü5.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti


