Yenikapı'daki arabalar soruldu: Bin tane araç dizmiş falan...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’da teşhir edilen belediyeye ait makam arabalarına dair ilk açıklamayı yaptı.

SHABER3.COM

Sanatçı Yekta Kopan’ın konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da teşhir edilen makam arabalarının akıbeti ile ilgili soruya, “İade edeceğiz. Bir kısmını bulamadık. Baktık, bizden önce devretmişler 23 Haziran’a yakın. Olsun. Gitti ya, önemli olan o." cevabını verdi. 

İmamoğlu, "Bir sıradanlaşma var. ‘Ya işte, ne olacak canım, 1000 tane araç dizmiş falan filan. Ya işte şov yapıyor falan filan…’ Hani diyor ya bir tanesi, ‘Nakit para almadık!’ Bu da yeni moda! Kaynağı kim için kullanıyorsun? Bu ahbap-çavuş ilişkisi bitecek.” dedi.

"BU ŞEHRİN İMKÂNLARINI BU ŞEHRİN İNSANLARINA ADİL ŞEKİLDE DAĞITMAMIZ LAZIM"

İmamoğlu İBB'den çıkarılan işçilerle ilgili de konuştu. Adil olacağına dair söz verdiğini hatırlatan İmamoğlu şöyle dedi: "Ben, 31 Mart’tan sonra 18 gün görevde kaldım. Bir tek kişiyi işe almadım. Benim yanımda ekibim vardı, 40-50 kişi. Bir tartışma vardı, bir tereddüt vardı. Ahlaklı davranmak adına, sürecin netleşmesi adına, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını beklemek adına, o dönemde 1 kişini bile işe girmesi ile ilgili işlem yapmadım." 

İmamoğlu, "6 Mayıs’ta karar açıklanıyor. Haziran 23’e kadar olan bölümde binlerce elaman alınır mı işe?" Seçim döneminde, sağda solda gezerken iş ilanı duydunuz mu? Ben duymadım. Bir çağrı duydunuz mu? Ben duymadım. Ne için işe aldı? Hangi şartla işe aldı? Doğru değil ki. Yanlış." dedi. 

"Her genç diyecek ki, ‘Ben, çalışırsam olur kardeşim.’ Benim ona bunu dedirtmem için adil olmam lazım." diyen İmamoğlu, "Bu şehrin imkanlarını bu şehrin insanlarına eşit bir biçimde dağıtmamız lazım. Onun gereğini yaptık. Elbette bunun yanında suç işleyenler de var, o ayrı." ifadelerini kullandı.

"TOPLUM BİZDEN SOSYAL ADALET BEKLİYOR"

İmamoğlu vakıf ve derneklerle ilgili yapılan düzenleme hakkında da konuştu. İmamoğlu şunları söyledi: "Bir sıradanlaşma var. ‘Ya işte, ne olacak canım, 1000 tane araç dizmiş falan filan. Ya işte şov yapıyor falan filan…’ Hani diyor ya bir tanesi, ‘Nakit para almadık!’ Bu da yeni moda! Kaynağı kim için kullanıyorsun? Toplumun beklentilerini ben biliyorum: Sosyal adalet. Adaleti istemeyen var mı burada? Dolayısıyla sosyal adaleti sağlayacağız."


<< Önceki Haber Yenikapı'daki arabalar soruldu: Bin tane araç dizmiş falan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER