Avrupa'da Koronavirüs hızla yayılıyor

Fransa'da, Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Koronavirüs sebebiyle ölen kişi sayısı altıya yükseldi. Salgının ülkenin bütün bölgelerine yayıldığı açıklandı.

SHABER3.COM

Fransa’da ilk kez 24 Ocak’ta tespit edilen Koronavirüs salgınında ölü sayısı altıya yükseldi. Fransa Sağlık Bakanlığının verilerine göre bugün itibariyle ülke genelinde toplam 377 vak'a tespit edildi.
 
Fransa, İtalya ve Almanya ile birlikte Avrupa’da korona virüsünün en çok görüldüğü ülke oldu. İlk olarak Bordeaux ve Paris’te görülen salgın, ülkenin bütün bölgelerine yayılmış durumda. 

377 vakanın 92’si son bir günde yaşandı. 

Çarşamba ve perşembe günleri arasında görülen bu artış, salgının Fransa’da tespit edilmesinden beri bir gün içerisinde görülen en büyük artış oldu. 

SAĞLIK BAKANI "SALGIN HENÜZ 2'NCİ SAFHADA" DEMİŞTİ

Hükümet sözcüsü Sibeth Ndiaye, salgının Fransa’da üçüncü safhaya (salgının son safhası) geçişinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Olivier Véran, Elysée Sarayı’nda yapılan toplantının akabinde salgının henüz ikinci safhada olduğunu ve üçüncü safhaya geçmemesi için her türlü hazırlığı yaptıklarını ifade etmişti.
<< Önceki Haber Avrupa'da Koronavirüs hızla yayılıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER