İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Sinek vızıltısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'a kayyım mı atanacak?" sorusuna pazar gününü işaret ederek, "Açıklayacağım" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. "Pazar günü şu bu denecekmiş. Bunların tümü polemik" diyen İmamoğlu, "Ben pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum. Ben pazar günü İstanbullulara 5,5 milyon metrekarelik bir ormanı nasıl açacağıma yönelik çalışma yapacağım. Bakalım insanlar o polemiği mi benim gezdiğim ormanı mı merak edecek. Bu akıl tutulmasıdır" diye konuştu.

SHABER3.COM

İmamoğlu sözlerinin devamında da, "Kimin ne söylediği, bizimle iktidar yarışına girmesi ya da koltuğa meraklı olması, polemik üretmesi hiç önemli değil. Sinek vızıltısı" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

''(Yenikapı’da sergilenen ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili olarak Soylu’nun bir yanıtına karşılık) Bizim Yenikapı’da araçları biriktirerek hem israfın ne denli kamunun önemli bir sorunu haline geldiğini göstermek hem de ilgili firmalara araçlarını teslim etmekle ilgili yürüttüğümüz bu çaba aslında devletin tüm yetkililerinin oturup düşünmesi gereken, kafasını iki eline alıp biz memleketin her kuruşunu nasıl koruruz gözüyle bakması gerekir. Yetkililerin de bu hassasiyetle konuşması gerekir. Hele hele devletin en yetkili ağızlarının polemik dolu cümlelerle gündemi karıştırmaya çalışması çok yanlış. Değerli basın mensupları, bizim gibi seçilmiş insanlar, topluma hesap vermek zorunda olan bizler toplumun her kuruşunu mutlaka itinayla harcamalı, bir yanlış varsa da dur demeli. Oraya konan fazlalık olan araçlarla bu yanlışı mutlaka gidereceğiz diye verdiğimiz mesajlardan sonra, yani 6 Mayıs-23 Haziran arasında iade edilmek zorunda kalan araçlara bütüncül baktığınızda yaklaşık 1300 araçtan bahsediyoruz. Yıllık 50 milyon liraya yakın bir tasarruftan bahsediyoruz. Bunu 5 yılla çarpınca 250 milyon lira. Böyle bir israfı ortadan kaldırma çabamızı manipüle etmeye çalışan aktörlere ben şaşıyorum. Ne yapmak istediğini de anlamaya çalışıyorum. Aslında anlamaya çalışmayı da bıraktım.

"Pazar günü kimin ne diyeceğiyle ilgilenmiyorum"

Pazar günü şu bu denecekmiş. Bunların tümü polemik. Ben pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum. Ben pazar günü İstanbullulara 5,5 milyon metrekarelik bir ormanı nasıl açacağıma yönelik çalışma yapacağım. Onun için hiç umursamıyorum. Benim işim hizmet. Gezimi de paylaşacağım. Bakalım insanlar o polemiği mi benim gezdiğim ormanı mı merak edecek. Bu akıl tutulmasıdır.

Aslında nerede yanlış yaptık demeliler. Aslında iktidar partisinin içinde olup bunu diyenler var. İktidar partisinin içinde olup, 'İsraf bizim için çok önemli bir sorundu. Ne yazık ki çok israf ettik' diyenler var. 

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Sinek vızıltısı

Bizim derdimiz bu ülkenin kaynaklarını doğru kullanmak. Tasarruf bir kamu yönetiminin birinci şartı olmalıdır. İsraf haramdır. Biz israfı engelleme konusunda kararlıyız. Kampanya döneminde israfı engelleyeceğiz, tasarruf bizim ekonomi yönetimimizde karakterimiz olacak, seferberlik karakterimizi temsil edecek dedik. Bizim karakterimiz bu. Kimin ne söylediği, bizimle iktidar yarışına girmesi ya da koltuğa meraklı olması, polemik üretmesi hiç önemli değil. Sinek vızıltısı."

"Kısa süre içinde bu kadar insan neden işe alınır?"

"(Belediyeden çıkarılan işçiler) Kampanya 7 ay sürünce bir sözün ne zaman söylendiği dile getirildiğinde insanlar risk alıyor. Ben Aralık ayında bu sözü verdim. İşini yapıyorsa, bankamatik çalışanı değilse ellemeyeceğim dedim. Ben 18 gün oradaydım bir kişiyi bile işe aldırmadım. İhtiyacım olan insanlar olmasına rağmen kimseyi işe almadım, arkadaşlarım bana gönüllü destek verdiler. Kısa süre içinde bu kadar insan neden işe alınır? Biz kim olduğuna bakamayız. Biz diyoruz ki bir bilgi bankamız olacak, bir kariyer nasıl yönetilir, toplumda iş iskan nasıl tespit edilir bunun çalışmasını yapıyoruz."

<< Önceki Haber İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Sinek vızıltısı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER