İmamoğlu'nu eleştiren AKP'liler Üsküdar Belediyesi'nden 150 kişiyi işten çıkardı

AKP'li Üsküdar Belediyesi 150 kişiyi işten çıkardı. Belediye binası önünde toplanan işçiler, "Hırsızlık, namussuzluk yapmadık. Ne suçumuz vardı da işten çıkarıldık?" diyerek veryansın etti.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yönettiği Üsküdar Belediyesi çok sayıda kişiyi gerekçe göstermeden işten çıkararak bir işçi kıyımına imza attı. 

İşçiler, “Seçimde söz verdikleri kişilere yer açmak için arkası sağlam olmayanları işten çıkarıyorlar.” dedi.
 
Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’in haberine göre; Üsküdar Belediyesi’nde önceki aylardan başlanarak çok sayıda işçinin işine son verildi. 

Hak-İş İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman 38 işçinin işine son verildiğini belirtirken, işçiler sayının daha fazla olduğunu belirtiyor. İşçiler, işlerine geri dönebilmek için oturma eylemi de dahil olmak üzere her türlü mücadeleyi deneyeceklerini ifade etti.

EYT SEMİNERİNE KATILDIĞI İÇİN İŞTEN ÇIKARILDI

Belediyenin işine son verdiği işçilerden Mustafa Gül, sorgusuz sualsiz şekilde iş akdinin feshedildiğini belirterek, “Gerekçe sunun dedik gerekçe sunmadılar. Bizim bildiğimiz 50-60 kişi var, fakat bunun ilerisi de var. Son 1,5 ay içerisinde başladı işten çıkarmalar. EYT’li bir abimize bununla ilgili seminerlere katıldığı için işten çıkarıldığı söylenmiş.” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ BİZE SAHİP ÇIKMADI

7 senedir belediyede çalıştığını anlatan bir diğer işçi Murat Baş ise, “Ben sabah 07:30 akşam 16:30 çalışıyordum, 5 parkın temizliğinden sorumluydum. 23 Ağustos’ta Kent A.Ş’ye çağrıldım. Görüşmeye gittiğimde işten çıkarıldığımı öğrendim. Bölge şefimiz ve müdürümüz ismimizi vermiş işten çıkarılmamız için.” diye konuştu. 

Üyesi bulunduğu Hak-İş’e yönelik eleştirilerde bulunan Baş, “Sendika il başkanı Mustafa Şişman yanımıza geldi ve 18 gün bizi belediyenin önünde bekletti. 18'inci günün sonunda bize bir mesaj atarak ‘Arkadaşlar geriye dönüş yok. İsteyen dava açabilir’dedi.” ifadalerini kullandı.

“AKP’Yİ ELEŞTİRDİĞİM İÇİN İŞTEN ATILDIM”

Yaklaşık 2 yıldır belediyede temizlik işlerinde çalışan Ercan Yılmaz ise kendisinin işten çıkarılma gerekçesinin AKP’ye yönelik siyasi eleştiride bulunmuş olmasından kaynaklandığını söyledi. 

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Birçok bölümden ayrı günlerde çıkarıldık. Çıkarılalı 1 ay oldu. Tazminat haklarımızı veriyorlar, ancak bize işimize geri dönmek istiyoruz. Büyük bir ihtimalle kadroyu boşaltıp söz verdikleri kişileri alacaklar. Arkadaşlarım siyasi sohbette bulunurken ben de seçimlerle ilgili değişim şart dedim. Bundan dolayı hakkımda tutanak tutuldu.” dedi.

“OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIZ”

İşten çıkarılan Eyüp Menteş de organize bir şekilde işten çıkarıldıklarını ifade ederek, “Gerekçesini sorduğumda ‘bilmiyoruz’ cevabını aldım. Benim bir tane tutanağım yok, emre itaatsizliğim yok. Seçimde söz verdikleri kişilere yer açmak için arkası sağlam olmayanları işten çıkarıyorlar. Organize bir şekilde işten çıkarıldık.” şeklinde konuştu.

Bugün belediye binası önünde bir basın açıklaması yaptıklarını anlatan Menteş, “Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, basın açıklamalarına devam edeceğiz. Diğer arkadaşlarımızı da yanımıza çekebilirsek oturma eylemi yapacağız.” diye konuştu.

HAK-İŞ İL BAŞKANI: ATILMALARINI HAKSIZ BULUYORUM

İşten çıkarmaları doğrulayan Hak-İş İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “İşten çıkarmalar yapıldı, fakat bu arkadaşlarımızın bir kısmı geri alındı. Diğerlerinin de, alınacağına dair başkanımız söz verdi. Toplamda 38 kişi çıkarıldı, ancak kaçı geri alındı bununla ilgili net bir bilgi yok.” dedi. 

İşçilerin sendikanın kendilerine sahip çıkmadığı konusundaki eleştirilere de cevap veren Şişman, “O ifade doğru değil, sürecin başından sonuna kadar beraberdik.” dedi.
<< Önceki Haber İmamoğlu'nu eleştiren AKP'liler Üsküdar Belediyesi'nden... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER