İmamoğlu'nun babası ve oğlu emniyette ifade verdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 5 2025
Paylaş
X Post
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu ifade vermek için emniyete geldi. İmamoğlu ailesinin ifade işlemleri saat 11.40 civarında tamamlandı.
Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında ‘Rüşvet’ ve ‘Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçlarından ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermek için emniyete geldi.
İFADE İŞLEMLERİ 1 SAAT SÜRDÜ
Halktv'de yer alan habere göre Hasan İmamoğlu ve Selim İmamoğlu, yolsuzluk soruşturması kapsamında ‘rüşvet’ ve ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçlarından ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdi.
Başsavcılığın talimatı üzerine Emniyet'e yürüyerek giden dede ve toruna İBB Başkanvekili Nuri Aslan da eşlik etti.
İmamoğlu ailesinin ifade işlemleri saat 10.30 civarında başladı, 11.40 civarında sona erdi.
SELİM İMAMOĞLU'NUN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Selim İmamoğlu emniyette verdiği ifadesinde Türkiye ve Hırvatistan’da şirket sahibi olduğunu belirterek, Hırvatistan’daki Tectum Investment D.O.O adlı firmaya yaptığı para transferlerinin yatırım amaçlı olduğunu söyledi. Gönderilen paranın annesi ve dedesi tarafından kendisine sağlandığını ifade eden İmamoğlu şöyle konuştu:
“Aile şirketi geleneğimizi uluslararası alana taşımak için Hırvatistan’da yatırım yaptım. Annem ve dedem ihtiyaç duyduğum meblağı vermeyi kabul etti. Bu paraların kaynağı aile birikimleridir. Suç geliri olduğu iddiasını kabul etmiyorum.”
MASAK raporunda yer alan para transferlerine dair soruları da yanıtlayan İmamoğlu, raporda geçen tutarın gerçek dışı olduğunu, bazı işlemlerin mükerrer göründüğünü savundu.
“Toplamda 637 bin euro gönderilmedi. Gerçek tutar 388 bin 303 eurodur. Yanlışlık olduğunu savcılık incelemesi de gösterdi.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti3.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...






