İmamoğlu'nun diplomasının iptalini dünya basını nasıl gördü?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 19 2025
İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi dünya basınında gündem oldu. Uluslararası basında geniş yankı uyandıran iptal kararını Bloomberg, Reuters ve AP 'siyasi bir hamle' olarak yazdı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması "yokluk ve açık hata" gerekçeleriyle iptal edildi. İmamoğlu'nun üniversite diplomasının iptal edilmesi, dünya basınında geniş yer buldu.
Uluslararası ajanslar, İstanbul Üniversitesi'nin aldığı kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olarak görülen İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı yarışına katılma yolunda bir engel olarak değerlendirdi. İşte o haberlerden bazıları:
BLOOMBERG: ERDOĞAN’IN RAKİBİ TEHDİT ALTINDA
Bloomberg haberinde, İstanbul Üniversitesi’nin Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal etmesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rakip olabilecek bir figürün siyasi arenadan çıkarılması olarak nitelendirdi. "İmamoğlu, Erdoğan’ın desteklediği adayı 2019’daki İstanbul seçimlerinde mağlup ettikten sonra Cumhurbaşkanlığı için güçlü bir aday olarak görülüyordu. Ancak üniversite diplomasının iptali, İmamoğlu’nun yarışa katılmasını engelleyebilir" ifadelerine yer verildi.
Haberde ayrıca, "İmamoğlu'nun hukuki itirazda bulunması bekleniyor, ancak sürecin Anayasa Mahkemesi’ne kadar uzayabileceği ve yıllar sürebileceği vurgulandı" denildi.
REUTERS: USULSÜZLÜK GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİ
Reuters da İmamoğlu'nun diplomasının iptali kararını "İstanbul Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yönetmeliklerine aykırılıklar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasını iptal ettiğini duyurdu" ifadeleriyle bildirdi. Haberin devamında şu ifadeler kullanıldı:
"Üniversitenin bu kararı, özellikle İmamoğlu’na yönelik olmak üzere, hükümetin muhalefet figürleri üzerindeki baskıyı artırdığı bir dönemde geldi. Geçtiğimiz hafta İmamoğlu’nun avukatı Reuters’a yaptığı açıklamada, belediye başkanının diplomasına ilişkin herhangi bir usulsüzlük bulunm
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







