IMF'den kriz yardımlarını sürdürme çağrısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 2 2020
Uluslararası Para Fonu (IMF), korona döneminde sağlanan ekonomik teşvik ve yardımların erken kesilmesi halinde ekonomik iyileşmelerin riske gireceğini kaydetti.
Uluslararası Para Fonu (IMF), korona krizinde sağlanan devlet yardımları ve teşviklerin erken sonlandırılmaması konusunda uyarıda bulundu.
IMF'nin Pazartesi günü G20 grubu için yayınladığı güncel bir raporda, pandemi nedeniyle sağlanan birçok ekonomik desteğin halihazırda sona erdiği veya yıl sonunda tamamen kaldırılacağı belirtildi.
Dünyanın sanayileşmiş veya gelişmekte olan 20 ekonomisinden oluşan G20 grubunda 2021 yılı için bütçe açıklarının büyümesi bekleniyor. Bu yıl, hemen hemen tüm ülkeler sağlık sistemlerini güçlendirmek ve pandemiden kaynaklanan ekonomik yükleri hafifletmek için bütçelerinden yüklü miktarlarda harcama yaptı.
Böylece büyük çaplı ekonomik durgunluklar (resesyon) önlenmiş oldu ancak borçlanmalarda artış kaydedildi.
IMF, G20 ülkelerinin pandeminin başlangıcından bu yana, ekonomik krizlerin önüne geçilebilmesi için yaklaşık 11 trilyon dolar harcama yaptıklarını, ancak buna karşın sürecin olumsuz etkilerini hissetmelerinin de kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
Yapılan açıklamada, ekonomik yardımların erken geri çekilmesi durumunda ekonomik iyileşmenin de riske gireceği vurgulanarak, yardımların mümkün olduğu alanlarda kriz boyunca sağlanması gerektiğine işaret edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


