'İmplantın uzun ömürlü olması için bakım önemli'


Dentram Diş Klinikleri kurucusu, Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof Dr. Serhat Yalçın, implant uygulama sürecinin tamamlanmasının ardından ağız hijyenine daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Yalçın, implantın sağlıklı bir şekilde yaşam boyu ağızda kalabilmesi için öncelikli yapılması gerekenin doğru diş fırçalama olduğunu ifade etti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dişlere uygulanan implant tedavisi gittikçe daha da kolaylaşıyor. Ancak implant ameliyatından sonra dişleri uzun ömürlü kullanabilmek için uzmanlar dişlerin bakımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Dentalimplantlar yaygınlaştıkça sık yapılan hataları da gözlemlemeye başladıklarını belirten Dentram Diş Klinikleri kurucusu, Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof Dr. Serhat Yalçın, bu hatalarınen başında, implant uygulama süreci tamamlandıktan sonra ağız bakımına özen gösterilmemesinden geldiğini söyledi. Ömür boyu doğal dişlerimizin yerini alması için uzun uğraşlarla uygulanan implantın başarısı için bakımın çok önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, Kendi dişlerimizden daha fazla implantlara dikkat etmeliyiz. Tutucu implant parçalarının üzerindeki diş plağının uzaklaştırılması çok önemlidir. Çünkü plak uzaklaştırılmadığı takdirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilmektedir." şeklinde konuştu.

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMAYI ÖĞRENMELİ

İmplantın sağlıklı bir şekilde yaşam boyu ağızda kalabilmesi için öncelikli yapılması gerekenin doğru diş fırçalama olduğunu belirten Yalçın, "Yanlış fırçalama, diş eti çekilmesine neden olabilir. Peki nasıl yapmalı? Fırça 45 derece açıyla tutulmalı, alt ve üst çene ayrı ayrı fırçalanmalı, diş etinden dişe doğru fırçalanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Özellikle, arka bölgelerde yapılan implantlarda implantın çapı, yapılan kaplamanın çapına göre daha küçük olacağı için kaplama ile diş eti arasında bazen boşluk olabileceğini altını çizen Yalçın"Bu kısımların arayüz fırçalarıyla düzenli temizlenmesi gereklidir. Ayrıca ağız duşu dediğimiz metotlar da kullanılabilir. Ayrıca implant üstünde hareketli protez kullanan hastalarımız hijyene daha özen göstermeli ve doktorundan daha detaylı bilgi almalıdır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'İmplantın uzun ömürlü olması için bakım önemli' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER