İmralı'da neler oluyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 29 2020
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi esnasında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) zımnen destek veren Abdullah Öcalan o dönemde ailesi ile görüşebilmişti. 23 Haziran 2019'da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi'nin kaybedilmesinin akabinde ailenin İmralı Adası'na gitmek için verdiği dilekçeler cevapsız kalmıştı. Terör örgütü liderliğinden ağırlaştırılmış hapse müebbet hapse mahkûm edilen Abdullah Öcalan, 21 yıl sonra ilk kez kardeşi ile telefon görüşmesi yaptı.
Marmara Denizi'nde İmralı Adası'ndaki cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan, 21 yıl sonra ilk kez telefon görüşmesi yaptı.
Aynı cezaevinde bulunan Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş da aileleriyle telefon görüşmesi yaptı.
SABİT TELEFONLA 25 DAKİKA GÖRÜŞTÜ
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda gerçekleşen görüşmeyi anlatan Mehmet Öcalan, “Telefon görüşmesini yapmak için Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yönlendirildik. Adliyede telefon görüşmesinin gerçekleşeceği odaya sadece beni aldılar, benim telefonla görüşebileceğimi söylediler. Savcılığa ait sabit bir telefonla saat 13:00 sularında yaklaşık olarak 20-25 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdik.” dedi.
Yasal telefon görüşme haklarını ilk kez kullandıklarını belirten Öcalan daha önce adaya gitmek için bindikleri teknenin çoğu zaman yolun yarısından geri döndürüldüğüne dikkat çekti: "Yasal ve demokratik hakkımız 21 yıldır yerine getirilmiyor. Kürt halkının da gözü ve kulağı İmralı Adası’ndaydı.”
"KÜRT'Ü KÜRT'E KIRDIRMA POLİTİKASI"
Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın gündeme dair sorular sorduğunu ve ilk olarak Irak Kürdistan bölgesinde PKK ile Peşmerge güçleri arasında Kandil Dağı eteğinde bulunan Zine Werte bölgesinde yaşanan gerginliği değerlendirdiğini aktardı.

1999 yılında Kenya'dan Türkiye'ye getirilen PKK lideri Abdullah Öcalan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öcalan en son 2019 yılındaki Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ittif
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


