İmza eksik diye kayyım atandı

Diyarbakır’da iki yıl önce açılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin bağlı olduğu İhtiyat Kültür ve Eğitim Vakfı’na kayyım atandı. Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, burs verilen 3 öğrencinin belgesinde imza eksikliği tespit edildiği gerekçesiyle kayyım atama kararı verdiği öğrenildi. Dün sabah saatlerinde vakfa gelen kayyımlar, vakfın çalışanlarıyla toplantı yaptı. Kayyım olarak atanan iki mali müşavir ile iki avukatın vakıf yönetimini dün devralacağı öğrenildi.

Güneydoğu'nun 2. özel üniversitesine kayyım atandı

AYLARDIR İNCELEDİLER BİR TEK EKSİK İMZA BULABİLDİLER

Bursa Orhangazi, İstanbul Fatih ve Konya Mevlana üniversitelerinin ardından Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin bağlı olduğu İhtiyat Vakfı’na da kayyım atandı. Aylardan beri denetim geçiren vakıfta herhangi bir usulsüzlük tespit edilemeyince komik bir gerekçeye başvuruldu. Vakfın burs verdiği yüzlerce öğrenci tek tek incelendi. Sadece 3 öğrencinin burs belgelerinde imza eksikliği belirlendi. Söz konusu 3 öğrenciye 202 yılında verilen bursun toplamı ise 3 bin 500 TL. Bugüne kadar yaklaşık 50 Milyon TL yatırım yapan üniversitenin vakfına 3 bin 500 TL tutarındaki bursta imza eksikliği gerekçe gösterilerek kayyım atandı.

GÜNEYDOĞU’DAKİ İKİNCİ ÜNİVERSİTEYDİ

Vakıf yönetiminin, faiziyle birlikte 5 bin liraya denk gelen burs tutarını, vakfın banka hesabına yatırdığı öğrenildi. Buna rağmen Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gaziantep’ten sonra Güneydoğu’daki tek özel üniversite olan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin bağlı olduğu İhtiyat Kültür ve Eğitim Vakfı’na 2 mali müşavir ve 2 avukatı kayyım olarak atadı. 

Vakıf 2008’de kuruldu

İhtiyat Kültür ve Eğitim Vakfı, 2008 yılında faaliyetine başladı. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin kurulmasına ilişkin kanun tasarısı, 31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Üniversitede; İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık, İlahiyat ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri bulunuyor. Üniversite bünyesinde ağırlıklı olarak Kürt dili ve kültürü alanında bilimsel çalışmalar yürütmek üzere Yerel Diller Enstitüsü de kuruldu. Halen 4 lisans ve 10 ön lisans programında eğitim veren üniversitenin, işletme ve hemşirelik tezsiz yüksek lisans programları bu yıl ilk mezunlarını verdi. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ilk öğrencilerini 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde aldı. Üniversitenin şu anda bin 250 öğrencisi ve 120 akademik kadrosu bulunuyor.

Meydan
<< Önceki Haber İmza eksik diye kayyım atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER