"İnançsal, Tarihsel ve Kültürel Boyutlarıyla Alevi İnancında Hızır"


Tunceli Valiliği, Tunceli Üniversitesi ve Cemevi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 'İnançsal, Tarihsel ve Kültürel Boyutlarıyla Alevi İnancında Hızır' etkinliği gerçekleştirildi.

Programa başta Tunceli yöresinden ocak dedeleri ve topluluğu olmak üzere, Ordu yöresinden Güvenç Abdal Ocağı semah topluluğu, Tokat yöresinden Hubyar Ocağı semah topluluğu, Adıyaman ve Amasya Suluova yöresinden semah toplulukları ile yetkililer katıldı.

Programda konuşan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, "Etkinlikteki amaçlarımızdan bir tanesi Alevi inancında önemli bir yer teşhir eden Hızır inancı ve orucuyla ilgili inançsal ve tarihle ilgili bilimsel ve akademik bir içerikle yarınlara aktarmaktır." dedi.

Vali Osman Kaymak ise "Anadolu'nun farklı bölgelerinden Tokat, Antalya, Amasya, Ordu, Samsun, Balıkesir, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Malatya gibi illerden buraya teşvik edip bu anlamlı etkinliği şereflendiren konuklarımıza hoş geldiniz diyoruz. Böyle bir etkinliğin Tunceli'de gerçekleştirilmesi manevi anlamda son derece önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber "İnançsal, Tarihsel ve Kültürel Boyutlarıyla Alevi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER