'İnanmakta güçlük çektik ve şok yaşadık'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 16 2018
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yabancı yatırımcılara ekonomi yönetimi hakkında güven vermek için yaptığı toplantılara katılan yatırımcılar izlenimlerini "İnanmakta güçlük çekilen ve şok” şeklinde özetlediler.
Üç günlük İngiltere ziyareti sırasında Erdoğan ve beraberindeki heyet ile görüşen fon yöneticileri, Erdoğan'ın bir yandan artan enflasyonu aşağı çekmeyi, TL'deki değer kaybının önüne geçmeyi ve bir yandan da faizleri düşürmeyi nasıl başarmayı planladığı konusunda şaşkınlık içinde kaldıklarını belirttiler.
Reuters'in haberine göre bazı yatırımcılar Erdoğan'ın yurtiçindeki hasımlarını etkisizleştirmiş olmasına rağmen, uluslararası finans piyasalarına ekonomide alışılagelmiş kurallara ters düşen politikalarla meydan okumada çok zorlanacağını belirttiler.
Gelişmekte olan piyasalar dolardaki değer artışı, petrol fiyatlarında yükseliş ve borçlanma maliyetlerindeki artış nedeniyle birkaç haftadır sert dalgalanıyor. Ancak yüksek cari açık ve para politikasını kimin yönettiği hakkındaki soru işaretleri nedeniyle Türkiye, gelişen piyasalar içinde en kötü etkilenenler arasında yer alıyor.
Erdoğan'ın gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin ardından ekonomi yönetiminde ağırlığını
artırmayı planlandığını açıklaması, TL'nin dün dolar karşısında sert değer yitirmesine, dolar/TL'nin yeni tarihi zirveye
yükselmesine yol açtı.
Türkiye'de 2000'li yıllar öncesinde yüksek seviyelerde bulunan ancak sonrasında tek basamaklara inen enflasyon geçen yıl itibariyle tekrar çift hanelere çıktı. Kendisini yüksek faizin düşmanı olarak tanımlayan Erdoğan, enflasyonda artışı dizginlemek için borçlanma maliyetlerini yükselten alışılagelmiş para politikalarına da meydan okuyor.
Görüşmelerin siyasi açıdan hassasiyeti nedeniyle adlarının açıklanmasını istemeyen y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü8.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi9.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor10.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...


