İnce’den ‘sokağa çıkma yasağı’ tepkisi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 5 2020
Paylaş
X Post
İçişleri Bakanlığı'nın hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirten genelgeyi valiliklere göndermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı iptal ettiğini duyurmuştu. Alınan kararları sosyal medya hesabından eleştiren Muharrem İnce, "Bugün ise aklı karışıkların tweetle genelgeyi yürürlükten kaldırdığı devlet olduk" ifadesini kullandı.
İçişleri Bakanlığı, 15 ilin valiliklerine gönderdiği genelgede, 05 Haziran 2020 saat 24.00 ile 07 Haziran 2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu.
Tepkilere neden olan karar, genelgenin yayınlanmasından 12 saat sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edildi.
Karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. 2,5 ay aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı” ifadesini kullandı.
MUHARREM İNCE’DEN TEPKİ
İçişleri Bakanlığı ve Erdoğan’ın kararına sosyal medya hesabından tepki gösteren Muharrem İnce, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:
* Hukuk devleti değil, kanun devleti, genelge devleti olmuştuk. Bugün ise aklı karışıkların tweetle genelgeyi yürürlükten kaldırdığı devlet olduk.
* Tek amacı rodeodaki gibi atın üstünde kalmak. Rodeocunun ata yapıştığı gibi koltuğa yapışmış. Memleketin, milletin durumu umrunda değil.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kılıçdaroğlu kurultay kararını verdi: Tarih açıklandı!2.TBMM’de güvenlik kontrolü polemiği: Gazetecilere ‘çıplak arama’ iddiası3.BM raporu İsrail'in soykırım hedefini deşifre etti: 'Çocukları hedef alıyor...'4.CHP’li Kış: Gıda fiyatları 20 yılda 53 kat arttı5.Mühimmat deposunda korkutan patlama: 2 ölü
6.Kervan Pastanesi tadilatı mercek altında: Ezgi Apartmanı davasında rekor ceza talebi7.Özel'den Kılıçdaroğlu'na çağrı: 'Bu partinin bu ayıptan derhal kurtulması lazım'8.Rusya'da benzin kıtlığı: Kırım’a ve iç bölgelere yayıldı9.Kılıçdaroğlu bu cevabı beklemiyordu: Demirtaş görüşmeyi kabul etmeyecek10.AİHM: Cafer Tekin İpek’in özgürlük ve güvenlik hakkı ihlal edildi

SAFVET SENİH

KEMAL GÜLEN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kılıçdaroğlu kurultay kararını verdi: Tarih açıkla...

TBMM’de güvenlik kontrolü polemiği: Gazetecilere ‘...

BM raporu İsrail'in soykırım hedefini deşifre etti...

CHP’li Kış: Gıda fiyatları 20 yılda 53 kat arttı

Mühimmat deposunda korkutan patlama: 2 ölü







