İnce, tahliyelerin gerçekleşmemesini eleştirdi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti ile birlikte yargısız infazların yargı yoluyla infaza dönüştüğünü belirtti.

İnce, tahliyelerin gerçekleşmemesini eleştirdi

Partisinin mitingine katılmak üzere Edirne’ye gelen Muharrem İnce, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararlarına rağmen Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunanların serbest bırakılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İnce, AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye’de yargısız infaz konuşulduğunu ifade etti. AK Parti ile birlikte artık yargı yoluyla infazın konuşulduğunu vurgulayan İnce, “Artık yargısız infazlar, yargı yoluyla infaza dönüşmüştür.” dedi.

Türkiye’de hukukun, adaletin ve yargının ayaklar altına alındığını kaydeden Muharrem İnce, kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığına vurgu yaptı. “Cemaate oh olsun” gibi bir yaklaşımın doğru bir yaklaşım olmadığının altını çizen İnce, şunları söyledi: “Bugün sana ise yarın banadır. Türkiye’de bu iktidar döneminde hiç kimsenin güvenliği yoktur. Yarın milletvekillerine bunu yapabilir. Bırakın gazeteci ve yurttaşları. Emin olun ki bu gidiş tehlikeli bir gidiştir.”

Yargı yoluyla insanları sindirmek, hapishanelerde çürütmek isteyenlerin, aldatıldık diyerek insanları aldatanların bir gün mahkeme ve adaletin karşısında yerini alacağını dile getiren İnce, “Baskı, zulüm hiç kimseye uzun süreli fayda sağlamamıştır. Yargı mensuplarının da aklını başına devşirmesini istiyor. Yani koca koca hakim ve savcılar Anayasa’ya, yasalara uymak zorundadır. Vicdanına uymak zorundadır.” diye konuştu.

Hakim ve savcılara seslenen İnce, kimsenin orada bir maşa görevini yapmaması gerektiğini açıkladı.

Yargının bu içler açısı halini herhalde bütün yurttaşların gördüğünü kaydeden İnce, açıklamasını şöyle tamamladı: “Herhalde 7 Haziran seçimlerinden sonra bundan kurtulacağız. Zaten bizim birinci hedefimiz Türkiye’de birinci sınıf bir demokrasiyi, vatandaşların mahkemelerden korkmadığı, bakanın çocuğu ile çöpçünün çocuğu mahkeme karşısında adil durduğu, eşit olarak durduğu bir yargı ve hukuk sistemi hepimizin özlemidir.”

CİHAN
<< Önceki Haber İnce, tahliyelerin gerçekleşmemesini eleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER