İncirlik'e onlar da geldi

Almanya'nın Suriye'de IŞİD terör örgütüne karşı işbirliği yapan ülkelere destek vermek amacıyla gönderdiği Tornado keşif uçakları İncirlik Üssü'ne iniş yaptı.

İncirlik'e onlar da geldi

Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletindeki Jagel Üssü'nden öğle saatlerinde yola çıkan 2 Tornado keşif uçağı ile askeri personeli taşıyan yolcu uçağı İncirlik Üssü'ne iniş yaptı. Böylece Almanya'nın IŞİD'le mücadele kapsamında İncirlik'te ilk etapta gönderdiği uçak ve personelin sevki tamamlanmış oldu. Almanlar, İncirlik'e önümüzdeki günlerde 4 Tornado keşif uçağı daha gönderecek.

Suriye ve Irak'taki operasyonlara destek verecek Almanya, Paris'teki terör saldırıları sonrası Fransa'nın IŞİD ile mücadelede yardım talep etmesi üzerine Suriye'deki uluslararası koalisyonu desteklemek üzere bölgeye bin 200 asker ile birlikte bir firkateyn ve Tornado tipi 6 askeri keşif uçağı gönderme kararı almıştı.

Ocak ayından itibaren aktif görev alacak Alman savaş uçaklarının bombardımana katılmayacağı belirtiliyor. Bu arada “Augsburg” firkateyni Doğu Akdeniz'deki Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle'yi koruma görevine başladı. Alman yakıt ikmal uçağı da müttefik bombardıman uçaklarının havada daha fazla kalabilmesine yardım etmek için ilk görevine çıkacak.

(CİHAN)
<< Önceki Haber İncirlik'e onlar da geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER