Indian marka motosiklet İstanbul'da görücüye çıktı


Messe Frankfurt İstanbul tarafından organize edilen, Türkiye'nin uluslararası motosiklet ve bisiklet fuarı, Eurasia MotoBike Expo, İstanbul Fuar Merkezin'de 9,10 ve 11. salonlarda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 28 Şubat'a kadar sürecek fuarda dev üreticilerin ilk kez görücüye çıkardığı yeni modellerin yanı sıra çeşitli aksesuar ve ekipmanlar sergileniyor. Fuarda Amerikan Indian marka motosikletler ilgi odağı.

Bu yıl sekizincisinin düzenlendiği fuarda Indiana Jones filmindeki unutulmaz kaçış sahnesinin gizli kahramanı Indian büyük ilgili gördü. Türkiye'de ilk kez sergilenen Indian markasının Türkiye distribütörü Üniteks Müdürü Hüseyin Sümer, motosikletlere olan ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Sümer, "Son getirdiğimiz marka Indian Victoria; Amerika'nın ilk motor markası, Amerikan ordusunun ilk motoru ve efsane Indiana Jones filminin kaçış kahramanı. Motoru Türkiye'ye getirdik. İlgi beklediğimizden çok fazla Indian Victoria'da son iki yılda özellikle dünyada ve Avrupa'da satış patlaması var. Bunun biz Türkiye'de de gerçekleşeceğine inanıyoruz. " ifadelerini kullandı. Efsane motorun fiyatları hakkında da bilgi veren Sümer, "19 bin 500 dolardan başlayıp 56 bin dolara kadar çıkan ürünlerimiz var. Bizim vergilerimizle birlikte fiyatlar yüksek. Ama belli bir kitlesi var motorun. Hatta tahminimizden çok daha fazla fanatiği var. İlgi beklediğimizden çok daya büyük. Bizde elimizden geldiği kadar hizmet veremeye çalışıyoruz." dedi.

Üretimin üzerinden 114 yıl geçen ve Türkiye ile birlikte satıldığı ülke sayısı 36'ya ulaşan Amerikalı efsane Indian, Eurasia MotoBike Expo'da Midsize, Cruiser, Bagger ve Touring kategorilerinde Scout, Chief Classic, ChiefVintage, Chieftain ve Roadmaster modelleriyle motosiklet tutkunlarını bekliyor.

YÜKTE HAFİF PAHADA AĞIR BİSİKLET

Fuarda 4,55 kilogram ağrılığındaki dünyanın en hafif seri üretim bisikleti 'Scultura Superlite LTD' de görücüye çıktı. Tayvan menşeili Alman yapımı Merida firmasına ait bisiklete ilgi yoğundu.

Hafifliğiyle ilgileri üzerine toplayan bisiklet, 37 bin 500 liralık fiyatıyla ise cep yakıyor. Scultura Superlite LTD'nin dünyanın en hafif seri üretim bisikleti olduğunu ifade eden Ürün Müdürü Muammer Yıldız, fuarda bisiklete ilginin beklenin üzerinde olduğuna dikkat çekti. Yıldız, "Hemen hemen her parçası el üretimi karbon fiberden oluşuyor. 4 kilo 550 gramla dünyanın seri üretimde en hafif bisikleti. Zaten bisikleti elinize aldığımızda da ağırlığını değil hafifliğini konuşuyoruz. Çünkü insanların beklentisinin çok altında bir ağırlığı var. Fransa turunda profesyonellerin kullandığı kadro tasarımının aynısı, daha da düşük ağırlıklısı." diye konuştu.

FUARIN EN PAHALI MOTOSİKLETİ; KAWASAKİ

Eurasia MotoBike Expo Fuarı her keseye uygun motosiklet ve bisiklet modelleriyle iki teker tutkunlarına geniş bir ürün yelpazesi sergiliyor. Fuarın en pahalı motosikletine sahip 'Kawasaki' firması ise 'H2R' modeliyle hız tutkunlarını adeta büyülüyor.

Fuarın en pahalı ve trafiğe çıkış izni olmayan yarış motosikleti 68 bin 150 euro değerindeki Kawasaki H2R modeli olurken en ucuzu ise 2 bin 400 lira değerindeki Yuki YK 100 markalı motosiklet oldu.

Messe Franfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım Cihan Haber Ajansı'na fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yardım, "İlgi her zamankinden de daha büyük bu sene. Hava şartlarının da yardımıyla geçen sene kırılan 112 bin kişilik rekorun bu sene 120 binin de üzerine çıkmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Fuarda sergilenen en ucuz ve en pahalı motosikletlere ilişkin de bilgi veren Yardım, fiyatların 2 bin TL ile 200 bin TL civarında değiştiğini kaydetti.

Yardım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Messe Frankfurt olarak bu sene ilk defa yapıyoruz Eurasia MotoBike fuarını. Düya Fuar Yapım adlı yerli bir fuar yapım şirketinden devraldık fuarımızı. Organizasyonda da birlikte çalışıyoruz. Messe Frankfurt dünyanın en eski organizasyon şirketi. 800 yıllık bir geçmişi var. Şirket 1240'da kurulmuş. Dolayısıyla çok ciddi bir uluslararası alt yapımız var, çok bir satış ağımız var. Bu satış ağını bu networkü kullanarak ülkemiz üreticisine de tüketicisine de hme yeni üreticilerle hem yeni tüketicilerle tanışma fırsatı sunmak istiyoruz önümüzdeki yıllarda. Çalışmalarımıza bu şekilde devam ediyoruz."

Fuar ayrıca, dünya motosiklet ve bisiklet şampiyonlarının gösterilerine de sahne oldu. Şampiyonlar motosiklet üzerinde akrobasi hareketleriyle fuara gelenleri adeta büyüledi. Eurasia Moto Bike Expo'yu ziyaret edenler unutulmaz dakikalar yaşadı. Fuar dünya motosiklet ve bisiklet şampiyonlarının gösterilerine de sahne oldu. Şampiyonlar motosiklet üzerinde akrobasi hareketleriyle fuara gelenleri adeta büyüledi. Eurasia Moto Bike Expo'yu ziyaret edenler unutulmaz dakikalar yaşadı.

Eurasia MotoBike Expo'da, 255 katılımcı firma, 15 bin 726 metrekare alanda Pazar gününe kadar ürünlerini sergilemeye devam edecek. Fuara giriş ücreti ise hafta içi 25, hafta sonu 30 lira olarak belirlenmiş. Öte yandan, ziyaretçiler fuar girişinde verilen çekiliş kuponunu doldurarak, farklı hediyeler kazanma şansı da elde edecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Indian marka motosiklet İstanbul'da görücüye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER