İnfaz koruma memurlarından 'sahibimiz yok' sitemi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Şubat 17 2016
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Polisin ve jandarmanın sahibi var, malesef bizim sahibimiz yok' siteminde bulunan infaz koruma memurlarının sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Polisin ve jandarmanın sahibi var, malesef bizim sahibimiz yok' siteminde bulunan infaz koruma memurlarının sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.

TBMM'deki Adalet Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında Bakan Bekir Bozdağ'a infaz koruma memurlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesini talep eden Veli Ağbaba, cezaevlerinde iki tür mahkûm olduğunu bunlardan birinin mahkemeler yoluyla cezaevine atılanlar diğerlerinin ise tayin yoluyla gelenler yani infaz koruma memurları olduğunu kaydetti. Ağbaba, "Devletin, cezaevinde yatan mahkûmların ve mahkûm yakınlarının dışladığı, infaz koruma memurlarının sorunları maalesef çözülmüyor." dedi.

"YIPRANMA PAYI ALAMIYORLAR"

"Geçtiğimiz dönemlerde Adalet Bakanlığı bütçesinde dile getirdik. Daha önceki Sayın Bakan da söz verdi, ama maalesef sorunlar çözülmedi." diyen Ağbaba, yazılı değerlendirmesinde şunları aktardı: "Bu insanlar yaşamları boyunca bayram tatili yapmadılar, yılbaşı tatili yapmadılar. Bunların karşılığında, bu tatili yapmadıklarından dolayı fazla mesai de alamıyorlar. İnfaz Koruma Memurlarının polis gibi güvenlik hizmetleri sınıfından yer almaları gerekmektedir. Silah taşımakta, ancak güvenlik birimi sayılmadıkları için polis gibi yıpranma payı alamamaktadırlar. Herkes yıpranma payı alıyor, en çok yıpranma payı alması gereken infaz koruma memurları maalesef yıpranma payı almamaktadır."

"SENDİKAL HAKLAR MUTLAKA VERİLMELİ"

Milletvekili Ağbaba, infaz koruma memurlarının üniformaları çok kalitesiz olduğunu, sivil üniformaların kötü olduğunu belirterek, "Yaz kış bot giymektedirler. Ziyaret ettiğim infaz koruma memurları yazın bot giymekten son derece rahatsızlar. Sendikal hakları verilmiyor, ki bu hak mutlaka verilmelidir. Bir de çalışırken silah ruhsatı veriliyor, emekli oldukları gün bu hak ellerinden alınıyor. Bu silah ruhsatlarının da emekli olduktan sonra mutlaka devam etmesi gerekmektedir." dedi

"İKİNCİ SINIF MEMUR GÖRÜLÜYORLAR"

CHP G

Bu haberler de ilginizi çekebilir