İngiliz milletvekilleri: IŞİD cinayetleri soykırım olarak tanınmalı


İngiliz milletvekilleri, IŞİD örgütünün, Suriye ve Irak'taki azınlıkları öldürmesinin 'soykırım' olarak tanınması için Başbakan David Cameron'a mektup gönderdi. Çeşitli partilerden 66 milletvekilinin imzaladığı mektupta, İngiliz liderin, Birleşmiş Milletler (BM) huzurunda girişimde bulunması talep ediliyor.

Mektupta, IŞİD'in şimdiye kadar Suriye ve Irak'ta Hristiyanlar ve Ezidiler gibi azınlık gruplara yaptığı işkencelere, cinayetlere ve sistematik bir şekilde tecavüz ettiklerine dair ciddi kanıtlar olduğuna dikkat çekiliyor. IŞİD militanlarının, bazı kişileri çarmıha gererek, bazılarını Müslüman olmaya zorlayarak, bölgede bulunan kilise ve manastır gibi tarihi yerleri yokettiği belirtilen mektupta ayrıca milletvekillerinin söz konusu cinayetlerin 'soykırım' olarak tanınması halinde, örgüt militanlarına "yaptıklarının hesabı sorulacağı" üzerine net bir mesaj vurgulanıyor.

BM VE İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ DE UYARMIŞTI

BM de daha önce yaptığı açıklamada IŞİD'in Ezidilere karşı tavrının, "Irak'ta soykırım yapmış ve savaş suçları işlemiş olabileceği" ifadelerine yer vermişti.

Uluslararası Af Örgütü gibi dünyaca bilinen insan hakları kuruluşları ise örgütün bölgede azınlıkları ortadan kaldırmaya çalıştığı uyarısında bulunmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz milletvekilleri: IŞİD cinayetleri soykırım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER