İngiliz rock grubu Motörhead'in kurucusu hayatını kaybetti


İngiltere'nin efsane heavy metal grubu Motörhead'in kurucusu Lemmy Kilmister, kanser hastalığına yakalandığını öğrendikten iki gün sonra hayatını kaybetti.

Gerçek adı Ian Fraser Kilmister olan 70 yaşındaki rock yıldızı, ABD'nin Los Angeles kentinde, kanser nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. 'Lemmy' ismiyle tanınan müzisyen, Motörhead grubunu 1975'te kurmuş, grubun bestecisi, solisti ve bas gitaristi olarak grupta yer almıştı. Motörhead ilk olarak 1980 yılında 'Ace of Spades' adında klasikleşen albümüyle müzik piyasasına damga vurmuştu.

ROCK MÜZİK DÜNYASI YASTA

Ünlü İngiliz rock müzisyeninin üzücü haberini alan Queen, Metallica, Gun's N Roses gibi dünyaca ünlü müzik gruplarının üyeleri ise üzüntülerini sosyal medya üzerinden dinleyicileriyle paylaştı.

Lemmy, 70'inci yaş günü kutlamasından iki gün sonra kanser teşhisi konularak hastaneye kaldırılmıştı. Kanser hastalığını yeni öğrenen İngiliz müzisyen, iki gün sonra ise hayatını kaybederek dinleyici kitlesini ve müzik camiasını yasa boğdu. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz rock grubu Motörhead'in kurucusu hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER