İngilizler "Kabil bu sene düşmez" diye hesaplıyormuş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 2 2021
İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Taliban'ın Afganistan yönetimini beklenenden çok daha hızlı bir şekilde ele geçirdiğini ve başkent Kabil’in bu yıl düşmesinin beklenmediğini ifade etti.
Afganistan’daki krizi görüşmek üzere İngiltere Parlamentosunun Dışişleri Komisyonu acil toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Dominic Raab, İngiltere istihbaratının Afganistan hükümetinin bu yıl düşmesini beklemediğini belirtti.
Milletvekillerinden oluşan komite toplantısında açıklamada bulunan Raab, “Yaptığımız temel değerlendirme, Ağustos ayının sonuna kadar askeri birliklerin geri çekilmesi ile istikrarlı bir bozulma görüleceği ve Kabil’in bu yıl düşmesinin olası olmadığı yönündeydi” dedi.
Raab, Taliban’ın Afganistan kontrolünü ele geçirme niyetinin açık olmasına rağmen, Batı’nın Taliban’ın kapasitesini yanlış değerlendirdiğini belirterek, yaşananlardan “çıkarılması gereken dersler” olduğunu söyledi. Raab, bunun hükümetin acil durum planlaması yapmadığı veya diğer önerileri test etmediği anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.
Raab, İngiltere istihbarat servisinin, batılı ülkelerin askerlerinin bölgeden çekilmesinden aylar sonra, Taliban’ın Afganistan üzerindeki kontrolünü pekiştireceği yönünde değerlendirmede bulunduğunu açıkladı.
RAAB BÖLGEYİ ZİYARET EDECEK
Raab, krizi görüşmek üzere Pakistan’da dahil olmak üzere bölgeye seyahat edeceğini aktardı. Bu günlerin Taliban ile ilişki kurmanın ilk günleri olduğunu belirten Raab, Taliban’ın tanınması için yardım görevlilerine güvenli bir ortam sağlama gibi testleri geçmesi gerektiğini açıkladı. Raab, İngiltere’ye gelmeye uygun yüzlerce kişinin Afganistan’da kaldığını söylerken, tam sayıdan emin olamadığını belirtti.
“İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Taliban’ın Kabil’e ilerlemesi ve Afganistan’dan ayrılmak için yardım isteyen insanlardan gelen binlerce çağrıyı yanıtlamadığı iddia edilen Raab, Girit’te tatil yapması nedeniyle görevin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







