İngilizlerin 'Fransız' savaşı

İngiliz devleri Manchester United ve Chelsea, Atletico Madrid'in Fransız yıldızı Antonie Griezmann'ı transfer etmek için yarışıyor.

Antonie Griezmann'ın robotla imtahanı

Bu sezon büyük hayal kırıklığı yaşayan Manchester United ve Chelsea, önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı. İki takımın da listesinin bir numarasında Atletico Madrid’in yıldızı Antonie Griezmann var.

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk yarışından haftalar önce kopan, Avrupa’dan elenen ve sezonu kupasız kapatmaya hazırlanan Manchester United ve Chelsea, gelecek sezon yıldız isimler transfer ederek kadrolarını güçlendirmenin hesaplarını yapıyorlar. 

İki takımın da birçok yıldızla şimdiden görüşmelere başladığı, bir isimde de yollarının kesiştiği iddia ediliyor.

Atletico Madrid’de sergilediği performans ile dikkat çeken Antonie Griezmann, hem Manchester United hem de Chelsea yönetiminin hazırladığı transfer listesinde bir numarada yer alıyor. 

Bu sezon çıktığı 46 resmi maçta 29 gole imza atan Fransız yıldız, iki İngiliz devinin de hayallerini süslüyor. 

Atletico Madrid ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Griezmann’ı transfer etmek için takımların 60 milyon Euro’nun üzerinde bir bonservis bedelini gözden çıkarması gerekiyor.

Gelecek sezon takımı Antonio Conte’ye emanet edecek olan Chelsea’nin transferde bir adım önde olduğu söyleniyor. İtalyan çalıştırıcının oynattığı 4-2-4 sistemini oynamayı seven Griezmann’ın, Londra ekibi ile anlaşması muhtemel olarak görünüyor.

Henüz Louis van Gaal’in görevine son vermeyen ancak gelecek sezon Hollandalı çalıştırıcı ile yola devam etmeyeceği neredeyse kesin olarak bakılan Manchester United’ın ise yeni menajeri belli olduktan sonra transferde ne kadar etkin olabileceği anlaşılabilecek.

Ancak bazı otoriteler, iki devin de ilgilendiği Antonie Griezmann’ın Premier Lig için uygun olmadığı görüşünde… Fransız futbolcunun fizik olarak İngiltere’nin temposunu kaldıramayacağını savunan otoritelerde, Griezmann’ın ikili mücadelelerde eksik kalacağı fikri hakim…

Kaynak: Amkspor.com

<< Önceki Haber İngilizlerin 'Fransız' savaşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER