İngiltere'de AB'den ayrılma taraftarları önde


İngiltere'de Haziran ayında ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinde kaderini belirleyecek referandum öncesinde, birlikten ayrılmak ve kalmak isteyenlerin oranı başa baş devam ediyor.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Daily Telegraph'ın yaptırdığı son kamuoyu yoklamasına göre, Ada'nın AB'den ayrılmasını destekleyen 'Brexit' kampanyasının yüzde ikilik bir farkla önde gittiği bildirildi. Gazetenin yaptığı anket sonucunu değerlendiren seçim danışmanı Lynton Crosby, İngiltere'nin AB'de kalmasını destekleyenlerin rahatlığı konusunda kampanyayı yürütenleri uyardı.

Geçen yıl Mayıs ayındaki genel seçimde sandıklardan, Muhafazakar Parti lideri Başbakan David Cameron'ın da sürpriz şekilde zafer kazanmasını sağlayan Crosby, "Bu kampanyanın önünde çok uzun bir yol olduğu ve seçmenin şu anda neye inandığı açık. Ancak sonuçlar iki tarafında gerçekten dengede olduğunu gösteriyor. Birlikte kalmayı destekleyen kamp için rehavet gerçek bir tehdittir." ifadelerini kullandı.

11 Mart – 14 Mart tarihleri arasında yapılan anket sonuçlarına göre yüzde 49'luk kesim Birleşik Krallık'ın 28 üyeli AB'den çıkmasını desteklerken, yüzde 47'si ise kalma taraftarı. Ankete katılanlar arasında referandumda "kesinlikle" oy kullanacakların yüzde 52'si 'Brexit'i desteklediğini belirtirken, yüzde 45'i ise AB'de kalmak istiyor. Toplam 823 kişinin katıldığı ankette yüzde üçlük bir kesim ise kararsızlar arasında bulunuyor.

İngiltere'de 23 Haziran'da ülkenin AB üyeliği için halkoylaması yapılacak. İngiliz lider Cameron'un referandum tarihini açıkladığı günden itibaren ülkede referandumdan çıkacak sonuçlar tartışılmaya devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'de AB'den ayrılma taraftarları önde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER