İnfaz hâkimliğiyle siyasi tutuklular için tablo ağırlaşacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 21 2020
Paylaş
X Post
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Turan Aydoğan’a göre infaz hâkimliğiyle iktidar, kişiyi cezaevine alıp, çıkarana kadar kontrol altında tutacak bir mekanizma oluşturuyor.
Yeni infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Milletvekili Turan Aydoğan, infaz hâkimliklerinin sebep olacağı hukuksuzluklara dikkati çekti.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından Meclis’ten geçirilen yeni infaz düzenlemesini de içeren yasa değişikliği paketini CHP Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürmeye hazırlanıyor.
Türkiye’de siyasi suçlar ile “terör suçları” arasında bir ayrım yapılmadığı sürece ülkenin sorunlarının çözme ihtimalinin olmadığını ifade eden Aydoğan, birçok yurttaşın şiddete hiç bulaşmadığı halde Terörle Mücadele Kanunu’na (TMK) göre yargılandığına işaret etti.
İNFAZ HÂKİMLİĞİ YA DA MAJESTELERİNİN HÂKİMLİĞİ
CHP’li Aydoğdu, yasa değişikliği ile infaz hakimliklerinin yetkilerinin genişletilmesi üzerinde de durdu.
“Majestelerinin hâkimliği” olarak tanımladığı İnfaz Hâkimliği’nin yetkilerinin genişletilmesi ile iktidarın kişiyi cezaevine alıp, çıkarana kadar kontrol altında tutacak bir mekanizma oluşturmaya çalıştığını söyleyen Aydoğan, genişletilen bu yetkilerle siyasi suçlar kapsamında yargılananların infazının daha da ağırlaştırılacağını kaydetti.
"SULH CEZA HÂKİMLERİNİN NASIL ATANDIĞINI BİLİYORUZ"
Türkiye’deki yargı sistemini eleştiren Aydoğan, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) mevcut haliyle devam ettiği sürece gelecek hâkimin, aynı suç ceza hâkimi gibi hâkim bir pozisyonda olacağını belirtti.
Bu haliyle de İnfaz Hâkimliği’nin yargısal mekanizmanın kontrolü altında kalacağını söyleyen Aydoğan, “Sulh Ceza Hâkimliğinin nasıl atandığını herkes biliyor. Bu hakimler açık ve net bir şekilde taraf olarak atanan hâkimlerdir.” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İBB Davasında Gülibrahimoğlu ile Bakan Murat Kurum arasında 41 milyon liralık ilişki ortaya çıktı!2.Hürmüz'de sıcak saatler: Centcom İran tankerinin vurulduğunu duyurdu3.Anlaşma söylentileri dolaşırken Trump'tan İran'a sert tehdit geldi4.Gülistan Doku cinayeti: Eski erkek arkadaşı google hesabı üzerinden takip etmiş!5.Hicret düşüncesi
6.Amaç dosyayı çözmek mi? Rojin Kabaiş'in telefonu Çin'e gönderilecek7.Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri tutuklandı8.Yüksek Seçim Kurulu'na yeni başkan seçildi9.AKP çocukta el yükseltti! 8'e iş 10'a sıfır araba!10.Şaban Yasak kararı sonrası Davutoğlu: “KHK’lıların sicilleri temizlenmeli”

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












