İngiltere Türkiye'den gelenleri kırmızı listeden çıkarmadı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 3 2021
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'den gelenlere 10 gün boyunca karantina uygulaması yapılan İngiltere'de bu sistemin devamına karar verildiği belirtildi.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre İngiltere, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı liste"den çıkarmadı.
Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.
Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada yeşil listeye ise herhangi bir ülkenin eklenmediğini aktardı.
Yeşil listede yer alan Portekiz, vaka sayısının artmasının yanı sıra artan Hindistan varyantı endişesiyle sarı listeye eklendi. Portekiz'den İngiltere'ye seyahat eden herkes 10 gün ev karantinasında kalacak.
Portekiz'in sarı listeye alınmasının ardından İşçi Partisi'nin Gölge İçişleri Bakanı Nick Thomas-Symonds, "Bu çözüm değil. Sarı listenin kendisinden kurtulmamız lazım" diye konuştu.
Portekiz hükümeti ise İngiltere'nin kararını "anlamsız" olarak yorumladı. Portekiz Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke vatandaşlarının ve ülkeye gelen her turistin korunması için her şeyin yapıldığı ifade edildi.
Öte yandan Afganistan, Bahreyn, Kosta Rika, Mısır, Sudan, Trinidad Tobago ve Sri Lanka da kırmızı listeye eklendi.
Değişiklikler Salı günü 04.00 (BST) itibarıyla geçerli olacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Yenidoğan çetesine tahliye!4.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”5.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi
6.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’7.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı8.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var9.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”10.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







