İngiltere'de bir ilk!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 28 2020
İngiltere'de ilk kez başörtülü bir kadın hâkim olarak atandı. Hâkim olarak atanan Raffia Arshad, "Bu sadece şahsi bir başarı değil, farklı bir kökene sahip herkes için büyük bir başarı." dedi.
İngiltere'de ilk kez başörtülü Müslüman bir kadın hâkim oldu. Raffia Arshad'ın geçen hafta Midlands bölgesine hâkim olarak atandığına yönelik mektubu aldığı belirtildi.
40 yaşındaki Arshad elde ettiği başarının başkalarına da ilham vermesini ve öncü olmayı umduğunu ifade ederek, "Bu noktaya gelmek biraz zaman aldı, fakat çok memnunum. Bu sadece şahsi bir başarı değil, farklı bir geçmişe sahip herkes için büyük bir başarı." dedi.
KALIPLARI KIRIN VE İHTİYACINIZ OLANI ALIN
Ailesinde üniversite okuyan ilk kişi olan Arshad atamayla birlikte çoğu insanın kafasındaki "hâkim" klişesini kırdığını dile getirdi.
Herkesin daha yükseği hedeflemesi gerektiğini vurgulayan Arshad, "Neye benzediğiniz konusunda endişelenmeyin. Kalıba sığma konusunda endişelenmeyin. O kalıbı kırın ve ihtiyacınız olanı elde edin." şeklinde konuştu.

17 yılı aşkın bir süredir aile hukuku alanında avukat olarak görev yapan 3 çocuk annesi Arshad, atama kararının kendisini mutlu ettiğini, ancak başkalarının sevincini paylaşmasıyla daha çok mutlu olduğunu ifade etti.
TAMAMEN LİYAKAT ESASINA GÖRE
Arshad, "Hem kadınlardan hem erkeklerden çok fazla e-posta aldım. Aralarında başörtülü oldukları için bırakın hâkim olmayı, avukat olmayacağını düşündüklerini söyleyen kadınlar da vardı." diye konuştu.
Saint Mary's Hukuk Dairesi Eş başkanları Vickie Hodges ve Judy Claxton, Arshad'ın tamamen liyakat esaslı yapılan atama kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


